jubileumboek 750 jaar Steenbergen
jubileumboek 750 jaar Steenbergen Foto: Kick Uitgevers

Presentatie jubileumboek Steenbergen in de herkansing

STEENBERGEN - In december verscheen het jubileumboek 750 jaar Steenbergen – 25 jaar één gemeente. Dankzij coronamaatregelen was de presentatie in besloten kring. Op 27 maart is er een herkansing voor een breder publiek.


Het lijvige jubileumboek vond inmiddels zijn weg al naar heel wat inwoners van de hele gemeente.
Het mocht ook al op de nodige positieve aandacht in de media rekenen.
Toch vonden de makers van het lijvige boek dat een presentatie voor een bredere groep dan de slechts 30 genodigden die er in december bij aanwezig mochten zijn op zijn plaats.
"We zijn enorm trots wat er met een paar mensen in nog geen twee jaar voor elkaar gebokst is. Dan is het ook fijn om belangstellenden uit de gemeente daarvan in kennis te kunnen stellen. Dat geldt ook voor de vele betrokkenen die op de een of andere manier aan het boek hebben meegewerkt, want zelfs voor hen was er niet allemaal plaats bij de doop van het jubileumboek”, aldus Willem Jongeneelen, een van de twee hoofdauteurs van het boek.



Speciale editie
van Witte Da?


Op zondag 27 maart vindt er een speciale editie plaats van Witte Da?, de door Claudia de Groen en Jongeneelen georganiseerde verhalenmiddag in Myra Ceti in Steenbergen. Die middag zullen de schrijvers vanaf 15.30 uur uitleg geven hoe het boek tot stand is gekomen en wat daar zoal instaat. Geschiedkundige Frans van Eekelen zal dat doen over de eerste 675 jaar van de geschiedenis, Jongeneelen, Dasja Abresch, Desi Dingemans en een aantal speciale gasten zullen dat doen over onderwerpen uit de meer recente geschiedenis. Ook zal er een ode gebracht worden aan de inmiddels overleden Mark Koenraadt die het prachtige beeldmateriaal voor het boek bijeen verzamelde. Belangstellenden kunnen voor deze, dankzij de financiële ondersteuning van de jubilerende Gemeente Steenbergen gratis toegankelijke editie van Witte Da? een veilige zitplaats reserveren via witteda@hotmail.com.[n]