Fractievoorzitter van Gewoon Lokaal! Maurice Remery
Fractievoorzitter van Gewoon Lokaal! Maurice Remery Foto: Caren Vermaat

De winnaars aan het woord na de verkiezingen

Steenbergen - Gewoon Lokaal! blijft met 6 zetels de grootste partij van Steenbergen. De twee nieuwkomers Progressief Samen en Stem1067 mogen ook tevreden terugkijken op de verkiezingen. 


DOOR CAREN VERMAAT


Partijvoorzitter Maurice Remery geeft aan dat hij uitermate tevreden is met het behaalde resultaat. “Bij de vorige verkiezingen hebben we ook 6 zetels weten te behalen maar de zesde zetel was toen een restzetel. Dus we hebben het nu zeker beter gedaan. En omdat we de winnaar zijn mogen we nu een aanzet geven tot het vormen van de nieuwe coalitie. Wij hebben hiervoor Kees Jongmans bereid gevonden om aan de slag te gaan als informateur. Hij gaat in gesprek met alle partijen om dan over een paar weken de beste combinatie voor een nieuwe coalitie te presenteren. Waar wij ons de komende jaren in ieder geval op gaan toeleggen is de verdere ontwikkeling van Steenbergen op het gebied van natuur, cultuur en economische ontwikkeling. Maar het allerbelangrijkste blijft de rust en stabiliteit in Steenbergen.”


Progressief Samen

Ook lijstrekker Nadir Baali van Progressief Samen! laat weten dat hij het behaalde resultaat fantastisch vindt. “De felicitaties stromen van alle kanten binnen. Het mag duidelijk zijn dat onze manier van werken aanspreekt. We zijn de afgelopen jaren echt naar de mensen toegegaan en samen met de mensen aan de slag gegaan en concreet in actie gekomen voor de inwoners. Gezien de uitkomst verwachten we zeker wel dat we in de coalitie terecht gaan komen. Maurice Remery heeft aangegeven dat we de meest waarschijnlijke partner zijn, dus een samenwerking ziet er zeker positief uit. Ik sta in ieder geval open voor een samenwerking met meerdere partijen.”


Stem0167

Kandidaat raadslid van Stem0167 Luc Aben is heel blij dat zijn partij nu met 1 zetel in de gemeenteraad gaat komen. “Het betekent in ieder geval dat we de komende 4 jaar aan de slag kunnen gaan en dat we de gemeenschap kunnen laten zien dat we ons actief inzetten voor de burgers. We zetten met name in op burgerparticipatie en betaalbare woningbouw. Met 1 zetel is het natuurlijk best lastig om dingen voor elkaar te krijgen dus dan moet je medestanders gaan zoeken en compromissen gaan sluiten. Ik zal zelf de raad ingaan maar ik word daarin natuurlijk bijgestaan door het voltallige team van Stem0167”. [n]

Nadir Baali lijsttrekker van Progressief Samen met de nummer twee van de partij Joop Stoeldraijer
Afbeelding