Verwarde man ramt hek bij burgemeesterswoning

STEENBERGEN - Een ernstig verwarde Steenbergenaar (53) is zondagochtend aan de Nassaulaan in Steenbergen met zijn auto ingereden op het toegangshek van de woning van burgemeester Ruud van den Belt. Vlak daarvoor reed de bestuurder ‘op zeer asociale manier’ rond, hierbij andere verkeersdeelnemers in gevaar brengend. Ook reed hij in volle vaart in op een politiewagen.


DOOR ADDO SPRANGERS


De man is bij de burgemeesterswoning aangehouden. Auto en hek raakten zwaar beschadigd, maar er vielen geen gewonden. De wagen is getakeld. De zeer geschrokken Van den Belt heeft aangifte gedaan bij de politie. Zondagochtend rond 09.00 uur meldden diverse weggebruikers in Steenbergen bij de politie dat er een personenauto op een zeer asociale manier rondreed in die plaats. De bestuurder veroorzaakte gevaar voor andere mensen die aan het verkeer deelnamen. In de meldingen gaven getuigen een goede omschrijving van het voertuig, dus agenten keken uit naar de auto tijdens hun surveillance. Op zeker moment zagen agenten de betreffende auto recht op hen af komen rijden en wisten zij hun dienstauto ternauwernood de berm in sturen om een frontale aanrijding te voorkomen. Voor de agenten reden om, net als de burgemeester, aangifte te doen tegen de automobilist.


Aanhouding

Kort na de bijna-botsing met het politievoertuig meldde burgemeester van den Belt dat er bij zijn woning aan de Nassaulaan een auto tegen het toegangshek was gereden. De agenten gingen meteen ter plaatse waar zij een zwaar beschadigde personenauto tegen het eveneens zwaar beschadigde hek aantroffen. De bestuurder van de auto, een 53-jarige inwoner van Steenbergen, kon direct aangehouden en overgebracht naar een politiecellencomplex. De politie heeft de zaak in onderzoek. Vooralsnog is er niets bekend over het motief van de Steenbergenaar. De man zal in het politiecellencomplex een verklaring mogen afleggen over de vernieling. Een officier van justitie gaat zich in het strafrechtelijk proces verdiepen om een beslissing te nemen over de tenlastelegging van strafbare feiten en eventuele vervolging van de aangehouden verdachte. Omdat laatstgenoemde ernstig verward gedrag vertoonde zal ook overleg gaan plaatsvinden met zorginstanties. Dit gaat buiten het strafrecht om. [n]