STEENBERGEN - Wereldwijd worden er in de bisdommen geloofsgesprekken gevoerd als voorbereiding op een grote bisschoppensynode in Rome in 2023 met als thema: “Naar een synodale Kerk”.

Elke parochie wordt uitgenodigd om in gesprek te gaan over dit thema, dat als kernwoord heeft: “Samen op weg”. Een drietal vragen worden ons voorgelegd: hoe ervaren we het samen vieren, hoe onze zending als gedoopte in de kerk en hoe beleven we het geloof buiten de kerk?


Informatie-avond

Op woensdag 6 april houden we onder leiding van diaken Jan Foesenek een avond voor alle parochianen uit de St. Anna- en St Christoffelparochies die geïnteresseerd zijn in een gesprek over deze vragen. We nodigen u uit voor deze avond die wordt gehouden om 20.00 uur in het parochiecentrum van de H. Quirinuskerk in Halsteren. De uitkomsten van ons gesprek met elkaar geven we door aan het bisdom.


Persoonlijk of schriftelijk

Iedere parochiaan mag ook persoonlijk en schriftelijk deze vragen beantwoorden en aan ons als team doorgeven. Dan zorgen wij dat deze antwoorden doorgestuurd worden.


Wat leeft er in hun hart

We hopen dat velen willen getuigen van wat er leeft in hun hart als het gaat om ervaringen met geloof en kerk om zo bij te dragen aan een verder ‘samen op weg zijn’ , ook in onze parochies.


Pastoor Hans de Kort[n]