Woensdag 13 april

Maandelijkse Koffiemiddag

14:00 | Vredeskerk

Maandelijkse koffiemiddag in de Vonk, aanbouw Vredeskerk. De PKC van de Vredeskerk wil graag de ruimte van de kerk openstellen voor de mensen in de wijk en start daarom op woensdag 13 april (2e woensdag van de maand) met een koffiemiddag van 14.00-15.30 in de Vonk, aanbouw Vredeskerk. Onder het genot van een kopje koffie/thee kan men elkaar ontmoeten. De andere datums zijn 11 mei en 8 juni. Iedereen is welkom!


Donderdag 14 april

Een kaarsje voor Vrede in Oekraïne

9:30 | Vredeskerk

Voelt u zich ook zo machteloos als u de tv-beelden ziet vanuit Oekraïne. Vanuit de Vredeskerk hebben we daarom besloten om in de Goede Week op Witte Donderdag 14 april en Goede Vrijdag 15 april de Vredeskerk open te stellen van 9.30 uur tot 11.30 om een kaarsje aan te steken en te bidden voor Vrede in Oekraïne. Wees welkom.


Zaterdag 16 april

Nautische Markt - 750 jaar Steenbergen

11:00 | Haven

In het kader van de festiviteiten 750 jaar Steenbergen gaat Lionsclub Steenbergen e.o. op zaterdag 16 en zondag 17 april de bestaande activiteiten van de Vestingstedenroute van de Zuidwaterlinie en het vestingfeest uitbreiden met een, voor Steenbergen, unieke nautische markt.Op het parkeerterrein aan het Havenpad, achter AH, en aan de haven komen, omringt door klassiekers op het water, een twintigtal kramen met o.a. nautische artikelen zoals scheepsonderdelen bekend onder “gebruikt maar nog goed”, watersport kleding, weervisserij en diverse heerlijke proeverijen van producten uit onze eigen omgeving maar ook een aantal maritieme ambachtslieden die demonstraties vertonen en nog veel meer! Uiteraard presenteren lokale kunstenaars hun werk en de modelbouwers hun creaties. Dat geheel wordt muzikaal ondersteund en er is ook een terras aanwezig waar bezoekers een drankje kunnen nuttigen.Afgezien van dat, verzorgen de Lions ook een koffiemoment bij het Fort tijdens de spectaculaire presentaties van de Borgerij Berghen opden ZoomEn dan, eindelijk, komt op het water in de haven de jeugd aan de beurt waar een clinic zal worden georganiseerd om de jongens en meisjes te laten kennis maken met de zeilsport, bekend onder de naam: ”Optimisten on Tour”.Mocht u nog interesse hebben in een kraam dan kunt u contact opnemen met Leo Aarens, leo.aarens@hetnet.nl

Bingo avond

20:00 | Gemeenschapshuis De Vaert

Stichting Herwonnen Levenskracht Steenbergen organiseert op zaterdag 16 april een bingo avond. Deze wordt gehouden in gemeenschapshuis De Vaert in Welberg. De aanvang van de bingo om 20:00 uur. De zaal is open vanaf 19:15 uur.


Zondag 17 april

Vestingloop - 750 jaar Steenbergen

10:00 |

De historische vestingloop in Steenbergen op 17 april is een wandel- en hardloop evenement voor zowel wedstrijddeelnemers als recreatieve hardlopers en wandelaars. Dit evenement bestaat uit twee delen:Vestingloop: een wedstrijd van 5 en 10 km in de vesting Steenbergen. Er zal ook een kidsrun van 1 KM plaatsvinden. Historische loop: deelnemers lopen hierbij langs of door bekende en onbekende historische gebouwen. Onderweg worden de deelnemers vermaakt door diverse lokale bandjes, straattheater, maar ook historische feiten over Steenbergen. Een ideale combinatie van sport en geschiedenis gaan hierbij hand in hand over de finish.Je kunt je nu al inschrijven! Ga snel naar https://www.vestinglopen.nl/steenbergen/