Wethouder Koos Krook aan de koffie met Peter Plasmans uit Nieuw-Vossemeer.
Wethouder Koos Krook aan de koffie met Peter Plasmans uit Nieuw-Vossemeer. FOTO GEMEENTE STEENBERGEN

Koffie-estafette moet eenzaamheid doorbreken

STEENBERGEN - Contact leggen met elkaar? Dat doe je door massaal bij elkaar op de koffie te gaan. De Gemeente Steenbergen heeft daarom een koffie-estafette in het leven geroepen die ervoor moet zorgen dat inwoners van de gemeente Steenbergen met elkaar in gesprek raken. Wethouder Koos Krook dronk het eerste bakje met Peter Plasmans uit Nieuw-Vossemeer.


DOOR ADDO SPRANGERS


De koffie-estafette is in het leven geroepen om aandacht te vragen voor eenzaamheid. Veertig tot vijftig procent van de mensen voelt zich wel eens eenzaam. 

“Eenzaamheid is van ons allen, als overheid staan we buitenspel,” aldus wethouder Krook. “We kunnen als gemeente van alles doen en ondernemen, maar als inwoners in de supermarken niet met elkaar spreken, we niet omkijken naar onze buren, niet bij familie op bezoek gaan, dan heeft de inzet vanuit de overheid geen enkele zin.”

De college- en raadsleden van de gemeente Steenbergen hebben allemaal twee koffiemokken gekregen. Zij gaan daarmee de komende dagen bij inwoners op de koffie en laten hierbij de mokken achter. Deze inwoners gaan weer bij andere inwoners op de koffie zodat er een koffie-estafette ontstaat. Inwoners wordt gevraagd een foto te maken van het koffiemoment en deze te plaatsen op hun social media met #koffieestafette. Wethouder Krook hoopt op veel enthousiaste deelnemers. “We gaan als gemeente aan de slag om mensen zoveel mogelijk te bereiken, verbinden en te helpen. Kijk naar elkaar om, ga met mensen in gesprek!”

Inwoners die het moeilijk vinden om een koffieafspraak te maken, kunnen contact op nemen met WijZijn Steenbergen via telefoonnummer (0167) 750 850. Zij helpt inwoners graag. [n]