Afbeelding

Alle seinen staan op groen voor 10e Koos Moerenhout Classic

Door: Sandra Broosus Sport en vereniging

STEENBERGEN - De markt in Steenbergen is weer ingedeeld voor een sfeervol vertrek en een gezellige aankomst. Alle pauzeposten zijn weer bezet. De routes zijn tot in de puntjes uitgezet en gecontroleerd. Vele vrijwilligers staan zaterdag 21 mei klaar om de deelnemers veilig te begeleiden door het prachtige landschap van de Zeeuwse waterwerken, de polders van Goeree Overflakkee en het groene landschap van de Brabantse Wal. Kortom alle voorbereidingen zijn getroffen om de deelnemers een onvergetelijke jubileumeditie van de Koos Moerenhout Classic te bieden.

Het belooft zaterdag 21 mei een drukke dag te worden in het centrum van Steenbergen, waar de Koos Moerenhout Classic van start zal gaan vanaf de Markt tussen 7.30 uur en 10.30 uur. Op de voorinschrijvingslijst prijkt ondertussen al een aantal van bijna 850 deelnemers. De weersvooruitzichten geven de organisatie goede hoop op een groot aantal dag inschrijvers. De deelnemers hebben de keuze uit een drietal afstanden, 85 km, 125 km of 170 km, die allemaal duidelijk zijn uitgepijld. Ook downloaden van de internetsite is mogelijk. Verreweg de meeste deelnemers rijden, evenals Koos Moerenhout de 125 km. In deze route zijn de Philipsdam en Oesterdam opgenomen.

Burgemeester Ruud van den Belt van Steenbergen zal naar verwachting omstreeks 09.30 uur het startschot geven voor de tocht van Koos Moerenhout. Koos zal dit niet alleen rijden, want vele oud profs zijn ook dit jaar weer van de partij voor de 10e editie. Alex zulle, Michael Boogerd, Guus Bierings, Bart van Est, Jan van Houwelingen, Adrie van Houwelingen, Aad van den Hoek en Kees Bal zijn slechts enkele namen.

Terug op de markt in Steenbergen

Naast het gratis bakje koffie dat alle deelnemers kunnen nuttigen in de tent op de markt voor vertrek van hun KMC-tocht, geeft de organisatie de deelnemers graag iets om hun energieniveau weer op peil te brengen na hun tocht. Dit jaar kunnen alle deelnemers genieten van een gratis broodje hamburger bij terugkomst op de markt in Steenbergen. Vanzelfsprekend is Chrisje Antonissen de gehele dag aanwezig op de markt om de sfeer te verhogen.

Er valt wel het een en ander te verdienen bij de KMC

Aan prijsrijden doet de Koos Moerenhout Classic niet, maar naast een heerlijke fietsdag in een fantastisch gebied, met naar verwachting mooi fiets weer valt er dit jaar toch veel te winnen bij KMC. Aan het einde van de dag gaat er na de 10e editie ook weer een deelnemer naar huis met een gloednieuwe Giant Contend AR2. Het enige wat je daarvoor moet doen is inschrijven en deelnemen aan een van de afstanden tijdens de KMC op 21 mei 2022. De winnaar zal na afloop, via loting, bekend worden gemaakt op de markt. Alle deelnemers hebben een gelijke kans. Daarnaast maken alle deelnemers kans op een gratis verblijf voor twee personen met half pension bij Costa Blanca Cycling, gerund door Eef Brand in Guardamar Spanje. Ook Kwaremont Bier, gebrouwen voor kopmannen, doet een duit in het zakje tijdens de 10e KMC en stelt een proefpakket Kwaremont en een wieleroutfit en ter beschikking om te verloten onder de deelnemers.