Polderfietstocht 'Groot Steenbergen'

STEENBERGEN - In Steenbergen en de omliggende dorpen is zaterdag 11 en zondag 12 juni een polderfietstocht in het kader van 750 jaar Steenbergen en 25 jaar gemeente Steenbergen, voor jong en oud. 


Deze polderfietstocht is 60 kilometer lang en kan in twee dagen gereden worden en brengt u langs de mooiste plekjes van heel de gemeente Steenbergen. U kunt de tocht in uw eigen dorp of stad starten. 

Het historisch stadje steenbergen met de oude gebouwen en Fort Henricus. Het dorpje De Heen met de oude schutsluizen bij het Benedensas. Nieuw Vossemeer en Heense molen en het Schelde-Rijnkanaal. De Dinteloordse gorsen en het dorp Dinteloord met de mooie gracht in het centrum. Het sluizencomplex Boven Sas, het mooie Markje met oude pomp in Kruisland. Het oorlogsmonument ter nagedachtenis van de gesneuvelde Canadeze op de Welberg. 

Tijdens deze fietstocht zullen in alle dorpen festiviteiten plaatsvinden. Deze plekken kunt u herkennen aan de beachvlaggen die langs de route geplaatst zijn.

In Steenbergen in de Gummaruskerk is een tentoonstelling en zijn er rondleidingen. 

In de kerk van De Heen zijn tentoonstellingen van twee fotoclubs en een kraampje van Leefbaarheid De Heen. Ook kunnen de fietsers beide dagen terecht in de theetuin en bij Atelier Valkenhoff aan de Heensemolenweg 8. Een tentoonstelling in het A.M.. de Jongmuseum, open kerk en op zondag 12 juni Merijntje Gijzen.

In Dinteloord op zaterdag 11 juni een braderie met diverse optredens en expositie in Petrus & Paulus kerk. 

In Kruisland in het kerkje De Holle Roffel zal beide dagen een expositie worden gehouden. 

In Welberg zal de kerk beide dagen open zijn. In café Het Hart van Welberg is de Dorpsraad en Heemkundekring de Steenen Kamer met een kraampje aanwezig.

Bij enkele supermarkten in Steenbergen, Nieuw Vossemeer, Dinteloord, kunt u vanaf 20 mei tot 5 juni een tegoedbon afhalen waarmee u op 11 juni van 10.00-12.00 uur een lunchpakket op kan halen. Tevens ontvangt u hierbij een tasje met o.a. het routeboekje etc. 

Voor inlichtingen kunt u bellen naar 06-13980714.[n]