Afbeelding
Foto: Christel Schiphorst

Op Tweede Pinksterdag organiseert buurtvereniging De Notenkrakers een rommelmarkt in Notendaal.


Op 6 juni doen vele families in Notendaal mee aan de Notendaalse Rommelmarkt, die uitgestrekt zal zijn over de Notendaalsedijk en de Pelsendijk. De organisatie is in handen van Berlinda van de Brink-Van Leuvenhaege, die in 2005 in Notendaal is komen wonen. 

“Ik ben lid geworden van de vereniging, om te integreren in Notendaal, en met mij vele andere nieuwkomers”, licht Berlinda toe. Dat dit gelukt is, bewijst wel de op handen zijnde Notendaalse Rommelmarkt. 

“Vanuit hun eigen huis bieden mensen hun tweedehands waar aan, aan bezoekers, fietsers, voorbijgangers en medebewoners. Ook onze kunstenaar Patricia Raaijmakers doet mee, met een Open Atelier. Om mensen te attenderen op de Rommelmarkt, plaatsen we borden bij de entree van Notendaal, bij het bankje, et cetera. 

We hopen op een goede opkomst en op mooi weer natuurlijk. Omdat we ook aan een druk bereden toeristische fietsroute liggen, verwachten we zelfs veel mensen vanuit Halsteren."

Ook rondom het clubgebouw Plekzat (Pelsendijk) is het feestelijk versierd en kunnen mensen gebruik maken van de ‘bar’. Men kan hier versnaperingen kopen, even toiletteren en even uitrusten. De opbrengst van de dag (bij Plekzat) gaat naar het Jubileumfeest. De Notendaalse Rommelmarkt begint om 11.00 uur en duurt tot ongeveer 16.00 uur. [n] TEKST CHRISTEL SCHIPHORST