Openstaande vacatures bij Vrijwilligers Informatie Punt

STEENBERGEN - Ben je op zoek naar een leuke tijdsbesteding? Denk dan ook eens aan vrijwilligerswerk. Met een paar uurtjes per week maak je niet alleen iemand anders blij maar ook jezelf!

WijZijn Steenbergen heeft Vrijwilligers in Thuissituatie (VIT). Ouderen blijven steeds langer zelfstandig wonen. Vaak neemt hun mobiliteit iets af waardoor ze meer behoefte hebben aan een bezoekje. 

Om samen koffie te drinken en te praten over het nieuws van vandaag, hoe het vroeger was of het vertellen van hun levensverhaal. 

Sommigen vinden het leuk om een spelletje te doen, anderen hebben juist meer behoefte aan wat aanspraak van een vertrouwde vrijwilliger. 

Het gaat eigenlijk een beetje om luisteren naar het leven om het leven zelf meer luister te geven. Doet u mee? Meld u dan nu aan!


Bilbliotheek

Bibliotheek West-Brabant is voor veel klanten een huiskamer van de gemeente waar iedereen het fijn vindt om een boek te zoeken, iemand te ontmoeten of er te studeren en iets te leren. 

Buiten de kernvestiging in Steenbergen hebben we binnen de gemeente Steenbergen o.a. een Haal- en Brengpunt in Dinteloord voor de lokale bewoners. Zo kunnen leden van de bibliotheek online boeken reserveren en die dan toch dichtbij huis afhalen en weer inleveren. 

Het Haal- en Brengpunt is de hele week te bezoeken volgens openingsuren van het BP tankstation (Steenbergseweg 97b) en is bemand op woensdag van 11.30 tot 13.30 uur.  Als vrijwilliger bij de bibliotheek  ben je 1 maal per 2 weken beschikbaar. Daarnaast ben je bereid incidenteel in te vallen bij afwezigheid van je collega-vrijwilliger. 

Meer informatie over de werkzaamheden kun je lezen op de website https://vrijwilligersinformatiepunt.nl/vacatures/3677 of kom langs bij het Vrijwilligers Informatie Punt tijdens het inloopspreekuur.


VoorleesExpress

De VoorleesExpress zoekt nieuwe voorlezers! Als voorlezer ga je 20 weken lang een uur per week naar het gezin toe. Daar geef je ouders het voorbeeld hoe je leuke (prenten)boeken kunt voorlezen en welke spelletjes ze kunnen doen voor de taalontwikkeling. Er wordt veel gepraat met de kinderen en hun ouders.

Als voorlezer spreek je goed Nederlands. Je houdt van kinderboeken en spelletjes. Je vindt het leuk om met kinderen en hun ouders om te gaan. En je hebt interesse in mensen met verschillende sociale en culturele achtergronden. Je kunt kinderen enthousiast maken en je bent digitaal vaardig.

 De voorlezer wordt binnen een team van ongeveer 5 voorlezers begeleid door een coördinator. Die kent jouw gezin en helpt je als je ergens tegenaan loopt. 

We bieden de voorlezer de mogelijkheid om deel te nemen aan al onze trainingen, workshops en gezellige bijeenkomsten. Je bent ook welkom bij de activiteiten die we voor de gezinnen organiseren.


Informatie

Kijk voor meer vrijwilligersvacatures op www.vrijwilligersinformatiepunt.nl. 

Bel voor informatie of een afspraak rechtstreeks met 06-3926 7945 of via WijZijn Steenbergen 0167-750 850 in de ochtend van 9.00 tot 13.00 uur.


Inloopspreekuur

Iedere dinsdagochtend is er van 10.00 tot 12.00 uur inloopspreekuur bij het Vrijwilligers Informatie Punt op de Fabrieksdijk 6 (spreekkamer 3) in Steenbergen. De koffie staat klaar![n]