Koninklijk lintje voor Maurice Remery.
Koninklijk lintje voor Maurice Remery. FOTO GEMEENTE STEENBERGEN

Nieuwe wethouders officieel geïnstalleerd

STEENBERGEN -De nieuwe wethouders van de gemeente Steenbergen zijn donderdag geïnstalleerd tijdens een speciale raadsvergadering. Dit gebeurde door een stemming.


DOOR ADDO SPRANGERS


In het nieuwe college komen: Maurice Remery en Esther Prent (beiden Gewoon Lokaal), Nadir Baali (Progressief Samen) en Kees Gommeren (De Steenbergse VVD). Daardoor komen er drie plekken vrij in de raad. Deze plekken zijn ingevuld door Helen Stolk (Gewoon Lokaal), Edwin van Thillo (Progressief Samen) en Tineke Feskens (VVD). Ook werd er stilgestaan bij het afscheid van de wethouders. De fractievoorzitters hebben kort een woordje gericht tot de wethouders en de vertrekkende wethouders hebben een laatste woord tot de raad gericht.


Koninklijk lintje

Een speciaal moment was er voor Maurice Remery. Zeventien jaar zat de Nieuw-Vossemeerder onafgebroken in de Steenbergse gemeenteraad. Zijn verdiensten als volksvertegenwoordiger zijn niet onopgemerkt gebleven, zo bleek donderdagavond toen burgemeester Van den Belt onthulde dat het Zijne Majesteit de Koning heeft behaagd om Remery te benoemen tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. De burgemeester prees de grote maatschappelijke betrokkenheid van de decorandus. Het lintje werd uitgereikt bij het afscheid van Remery als raadslid, waarna hij tot wethouder werd benoemd. [n]


'Zeventien jaar zat Maurice Remery in gemeenteraad'