Woensdag 8 juni

Koffiemiddag in Vredeskerk

14:00 | Vredeskerk

Maandelijkse koffiemiddag in de Vonk, Vredeskerk. Op 8 juni staat de deur van de Vonk, aanbouw Vredeskerk van 14.00-15.30 uur weer voor iedereen open om elkaar te ontmoeten onder het genot van een kopje koffie of thee. Komt u ook gezellig langs? De andere datums van de koffiemiddag zijn woensdag 13 juli, 10 augustus en 14 september.

 

Donderdag 9 juni

2e Lezing Slag om de Schelde 9 juni in Dinteloord

14:00 | Het Dorpshuis

Namens KBO Dinteloord en de medewerkers van het Nederlandse Veteraneninstituut in Doorn, willen wij u graag uitnodigen voor de 2e lezing over de slag om de schelde, donderdagmiddag 9 juni in het Dorpshuis in Dinteloord. Deze keer wordt deze lezing verzorgd door Hans Droppert. Hans gaat u in zijn lezing vertellen over de Schelde eind ’44. Hans neemt ons mee in het “Logistiek in oorlogstijd” en het belang van de korte verbindingslijnen waarom naar Antwerpen. En het ruimen van mijnen en de gevechten langs de oevers om tot een vrijevaart op de Schelde te komen. Na de Slag om de Schelde moet de Schelde weer bevaarbaar worden; “Operatie Calender” en daar ga hij u ook uitgebreid over vertellen. Aanvang 14:00 uur (zaal open vanaf 13:30u), toegang gratis: Graag ontvangen wij via de mail: Algemeen@KBO-Dinteloord.nl uw aanmelding.

 

Lezing Jos Cuijpers.

19:30 | Gemeenschapshuis De Vossenburcht

Donderdag 9 juni 2022, aanvang 19.30 uur: Lezing van Jos Cuijpers in De Vossenburcht. Jos Cuijpers is onderzoeker en adviseur op het gebied van erfgoed en ruimtelijke ordening.

 

11 en 12 juni

Expositie Diana van Gaans

| voormalig Petrus en Paulus kerk te Dinteloord

“Mijn schilderijen zijn een uiting van mijn innerlijke (droom)wereld, sprankelend van kleur en vol met symbolen. Het thema ‘moeder en kind’ is een geliefd onderwerp om te schilderen voor mij. De band tussen moeder en kind is onverbrekelijk en voor altijd. Sinds kort ben ik gestart met een serie vrouwenportretten, genaamd ‘Sisters’. Met deze serie wil ik laten zien hoe mooi vrouwen zijn. In al hun diversiteit wil ik ze verbinden met elkaar en hun kracht benadrukken. Alle vrouwen, hoe verschillend ook, zijn ‘zussen’ van elkaar.” Info: dianavangaans.com. Expositie is te zien in de voormalig Petrus en Paulus kerk te Dinteloord op 11/12 juni, 18/19 juni en 25/26 juni van 13.00-17.00 uur.