De kinderen zijn bezig met het spellencircuit, waaronder 'koekhappen'.
De kinderen zijn bezig met het spellencircuit, waaronder 'koekhappen'. Foto: Nicole van Tilburg

Harry Potter Jeugdkamp was betoverend leuk

Sport en vereniging

NIEUW VOSSEMEER/ DINTELOORD - In het weekend van vrijdag 20 mei t/m zondag 22 mei is de jeugd van de harmonie Semper Crescendo uit Nieuw Vossemeer en van de harmonie Volharding Dinteloord op kamp geweest naar een jeugdherberg in België. 

Het thema was Harry Potter, de 31 kinderen van de muziekverenigingen gingen dan ook op een magisch kamp. De jeugd verschilden in leeftijd van negen tot en met twintig jaar, een grote leuke groep dus! Ook waren er overdag nog enkele begeleiders van de harmonieën zelf aanwezig om mee te helpen. Het was een leuke activiteit om de jonge leden dichter bij elkaar te brengen.

De kinderen werden direct in thema ontvangen met de bekende sorteerhoed-ceremonie, die ook plaatsvindt in de boeken en films van Harry Potter. Op deze manier zijn ze in vier teams ingedeeld; Griffoendor, Zwadderich, Ravenklauw en Huffelpuf. De teams gingen met elkaar de strijd aan om tot de winnaar van het betoverende kamp te worden bekroond. De jeugd heeft een meeslepende escaperoom gedaan, een spannend nachtspel, levend stratego en natuurlijk de traditionele oudhollandse spelletjes, zoals peperkoekhappen. Daarnaast hebben de kinderen Zwerkbal gespeeld, dit spel is afkomstig uit Harry Potter. Bovendien is een kamp niet compleet zonder bonte avond, de jeugd heeft genoten van zo’n gezellige avond, waarbij ze mee konden doen aan een PubQuiz. De kampsfeer was dus overal aanwezig!

Team Zwadderich is de uiteindelijke winnaar geworden van het magische weekend. De jeugd van beide verenigingen heeft ontzettend genoten van het kamp, het was een leuk activiteit om elkaar beter te leren kennen en de vriendschap met hun muziekvrienden te versterken. Het prachtige weer en de mooie bosrijke omgeving van de herberg maakte het weekend voor de verenigingen betoverend leuk!