Flyer Middeleeuws Wallenburgh Spektakel
Flyer Middeleeuws Wallenburgh Spektakel Foto: Scouting Steenbergen

Middeleeuws Spektakel bij Scouting Steenbergen

STEENBERGEN - Vanwege het 750 jarig bestaan van de stad Steenbergen gaat Scouting Steenbergen terug naar de begin jaren, de Middeleeuwen, waar kinderen heuse ridders en jonkvrouwen zullen zijn.


Het gebouw van Scouting Steenbergen, genaamd de Wallenburgh, zal de komende tijd omgetoverd worden tot kasteel waar op zaterdag 18 juni kinderen en hun (groot)ouders ontvangen zullen worden aan de poort door echte poortwachters. Door middel van verschillende activiteiten worden de Middeleeuwen in Steenbergen opnieuw tot leven gebracht. Kleine en grote ridders en jonkvrouwen worden vermaakt door spellen, toffe ridder bezigheden, muziek, dans en lekker eten uit die tijd.

Steenbergen lag toen ook al aan het water, waarover handel gedreven werd. Dit zal terugkomen gedurende de dag. Daarnaast worden activiteiten georganiseerd waar kinderen kunnen ervaren hoe er toen aan eten werd gekomen en hoe het klaar gemaakt werd. Paarden waren belangrijk voor het vervoer van mensen en goederen. Daarnaast werden ze gebruikt in de strijd tussen ridders en voor de aandacht van een jonkvrouw. Ook hier zal aandacht voor zijn.

Zorg dat je dit spektakel niet gaat missen. Er wordt uitgekeken naar veel jonkvrouwen en ridders (in bijpassende kledij) op 18 juni, 10.00-17.00 uur op het terrein van Scouting Steenbergen, aan de Oude Vest 9.

Aanmelden voor deze dag is niet nodig, omdat alle jonkvrouwen en ridders welkom zijn. Wel zal de komende tijd via sociale media een code woord verspreid worden. Met dat codewoord zal door de poortwachters toegang verleend worden tot het spektakel. Al is er misschien ook wel een manier om stiekem via een zij ingang toegang te krijgen.[n]