Avondfiets 3-daagse in teken 750 jaar Steenbergen

STEENBERGEN - Van dinsdag 28 juni tot en met donderdag 30 juni 2022 wordt voor de 6de keer de avondfiets 3-daagse in Steenbergen georganiseerd. Dit jaar een speciale editie met een sausje van 750 jaar Steenbergen. Elke avond wordt er een route afgelegd van ongeveer 25-30 km over de mooiste wegen en paden in en rondom gemeente Steenbergen. De routes zijn bedoeld voor recreatieve fietsers van alle leeftijden. 


Bij de samenstelling van de routes is veel aandacht besteed aan veiligheid, rustige wegen en mooie fietspaden. Zo kan op een ontspannen manier de mooiste plekjes van de omgeving worden verkend. Onderweg is er een pauze moment waar de deelnemers even op adem kunnen komen.  

In het kader van 750 jaar Steenbergen en 750 jaar KerkZijn in Steenbergen zijn de handen ineen geslagen om dit jaar het thema ‘van kerktoren naar kerktoren’ aan de avondfiets 3-daagse te koppelen. Elke dag wordt er gestart vanuit de Gummaruskerk in Steenbergen en vanuit een andere kerk in één van de kernen.

Iedere avond (28-30 juni) kan er gestart worden op twee locaties, daar kunnen de deelnemers zich melden en krijgen ze een routebeschrijving mee. Deelnemers die niet alle drie de avonden meerijden kunnen ook per dag inschrijven. De starttijd is iedere dag van 18.00 - 19.00uur, de deelnemers worden uiterlijk 22.00uur weer terug verwacht. Halverwege is er een pauze moment bij één van de kerken in de gemeente Steenbergen.


Startlocaties en inschrijven

Dinsdag 28 juni: Steenbergen (Gummaruskerk) / Nieuw-Vossemeer (H.J. de Doper); Woensdag 29 juni: Steenbergen (Gummaruskerk) / Kruisland (H. Georgiuskerk); Donderdag 30 juni: Steenbergen (Gummaruskerk) / Dinteloord (Gereformeerde kerk).

Inschrijven kan op de avond zelf. Kinderen t/m 14 jaar zijn gratis, wel onder begeleiding van een volwassenen. Aanmelden vooraf kan via martijn.hagens@gmail.com of via 06-53335157. Aanmelden op de dag(en) zelf is ook mogelijk. Dit kan tussen 18.00-19.00uur bij één van de startlocaties.

Voor de deelnemers is het niet te hopen, maar mocht een deelnemer onder weg pech krijgen met de fiets, dan is er een pechservice, zodat de deelnemer vervolgens weer verder kan om de route te voltooien.

Voor meer informatie of nog vragen kan er contact op worden genomen met Martijn Hagens 06-53335157 of via martijn.hagens@gmail.com[n]