Wit geeft mat in vijf zetten.
Wit geeft mat in vijf zetten. AFBEELDING BSV

Twee winnaars snelschaak
toernooi BSV

BERGEN OP ZOOM - Vrijdag 17 juni speelde BSV het interne Snelschaaktoernooi. Aan het interne Snelschaaktoernooi van BSV deden 16 leden mee, die onderling allemaal een partij speelden, met iedere partij maximaal 5 minuten bedenktijd per persoon.


Twee spelers eindigden met 12 punten op een gedeelde eerste plaats: Angelique Osinga (die een week eerder ook het Rapidtoernooi won) en André van der Graaf. Ze verloren allebei één wedstrijd, en speelden twee keer remise, onder andere tegen elkaar. Rob Hopman-Been werd derde op één punt afstand, Ton van Vliet eindigde als vierde met 11 punten, Bas van de Putte werd vijfde met 10 punten.


Agenda
Op 24 juni start de zomerschaakcompetitie, er worden dan twee partijen per avond gespeeld. Ook belangstellenden zijn van harte uitgenodigd om te komen kennismaken met BSV, en deel te nemen aan de zomerschaakcompetitie. De senioren van BSV spelen iedere vrijdagavond in Dependance Sport en Beweging van RSG ‘t Rijks, Rijtuigweg 6 in Bergen op Zoom. Op vrijdag 1 juli is er geen clubavond, omdat de speellocatie dan niet beschikbaar is. Op zaterdag 3 september staat BSV uitgebreid stil bij het 75-jarig bestaan van de vereniging, hierover later meer.


Schaakpuzzel
De stand van de vorige schaakpuzzel was: Wit: Kg1, Dg3, Ta1, Ld1l Pe4, pionnen a2, b2, c3, d5, g2; zwart: Kh8, Dh5, Tf8, Pc4, Pg4, pionnen b7, b6, c7, g7, h6. Zwart wint met 1… Dh1+ 2. Kxh1 Tf1 mat. In de nieuwe schaakpuzzel geeft wit in maximaal 5 zetten mat.[n]