Pastoraal Woord

Pastoraal woord

Na een kort verblijf in het ziekenhuis vanwege een operatie ben ik weer thuis. Ik ben goed herstellende. Ik mag alleen voorlopig niet zelf autorijden. Graag dank ik allen voor de goede wensen die ik op allerlei wijzen mocht ontvangen en voor de gebeden die er voor mij zijn uitgesproken.

Als je in een ziekenhuis komt te liggen, dan besef je weer des te meer dat we een heel prima ontwikkelde gezondheidszorg in Nederland hebben. Er is veel deskundigheid, er zijn vele (technische) hulpmiddelen en apparaten maar vooral is er veel goede en toegewijde zorg die dokters, verpleegkundigen en andere medewerkers in een ziekenhuis leveren. 

Naar allen toe ben ik heel dankbaar voor de zorg die ze mij gaven en naar God toe die de uiteindelijke Bron van het leven is en die ook door zijn Geest via mensen werkt. Tegelijk besef je ook dat in veel landen de gezondheidszorg nog veel verbeterd moet worden. Ook een aansporing voor mij om organisaties die hieraan werken, te ondersteunen.

Er werd mij in het ziekenhuis gezegd dat er een groot tekort is aan met name verpleegkundigen. Dat weten we ook door het nieuws. Ik hoop en bid dat er voldoende mensen zich geroepen mogen weten tot dit mooie en levensnoodzakelijke werk.


Pastoor Hans de Kort


'Ik ben heel 

dankbaar 

voor de zorg'