Woensdag 22 juni en 29 juni

Expositie Bert van Drunen in bibliotheek

13:30 | Bibliotheek Steenbergen

Bert van Drunen exposeert t/m eind augustus in de bibliotheek in Steenbergen zijn schilderen tijdens de openingstijden van deze bibliotheek. Kom kijken naar zijn schilderijen uit de omgeving van Steenbergen, zoals de markt van Steenbergen bij nacht, de Schotse hooglanders op de Dintelse gorzen, de haven van Steenbergen, de IJsvogel maar ook een prachtig schilderij van klaprozen.


 

Zaterdag 25 juni

Rondje de Heen

10:00 | 

Nog nooit in De Heen geweest of altijd al een goed excuus nodig gehad om een rondje De Heen te doen? Mis dan onze garage sale zeker niet. Zaterdag 25 juni van 10.00 tot 16.00 uur. De routekaart met deelnemers is af te halen bij Boerderijwinkel De Theetuin of gemeenschapshuis De Stelle. Deze zijn tevens geopend voor een hapje en een drankje. Woon je in ons mooie De Heen en wil je de garage nu wel eens leeg hebben of de overvolle zolder opruimen, geef je dan op via onze mail: evenementendeheen@gmail.com onder vermelding van naam, adres en telefoonnummer. Geef je jezelf voor 19 juni op, dan word je vermeld op onze routekaart.

 

Expositie Diana van Gaans

| voormalig Petrus en Paulus kerk te Dinteloord

Diana van Gaans, woonachtig te Steenbergen, schildert al sinds ze een klein meisje was. “Mijn schilderijen zijn een uiting van mijn innerlijke (droom)wereld, sprankelend van kleur en vol met symbolen. Het thema ‘moeder en kind’ is een geliefd onderwerp om te schilderen voor mij. De band tussen moeder en kind is onverbrekelijk en voor altijd. Sinds kort ben ik gestart met een serie vrouwenportretten, genaamd ‘Sisters’. Met deze serie wil ik laten zien hoe mooi vrouwen zijn. In al hun diversiteit wil ik ze verbinden met elkaar en hun kracht benadrukken. Alle vrouwen, hoe verschillend ook, zijn ‘zussen’ van elkaar.” Info: dianavangaans.com Expositie is te zien in de voormalig Petrus en Paulus kerk te Dinteloord op 4/5 juni, 11/ 12 juni, 18/19 juni en 25/26 juni van 13.00-17.00 uur.

 

Zomeravondconcert

20:00 | Het Dorpshuis

Op zaterdag 25 juni organiseert zangvereniging Tavenu, o.l.v. Meike Warmoeskerken, een Zomeravondconcert in het Dorpshuis te Dinteloord, Westvoorstraat 3. Er wordt medewerking verleend door het Ritmisch Koor Dinteloord. o.l.v. Adrie Konings. De aanvang is 20:00 uur en de toegang is vrij. Er zal een collecte worden gehouden, waarvan de opbrengst volledig ten goede komt aan regionale hulp voor Oekraïne. Dorpsgenoot Jan van der Weele werkt al geruime tijd samen met een hulpgroep in Tholen, die is opzet door Kees den Boer. Hij reist voor zijn werk regelmatig naar een bedrijf in Polen. Daar kwam hij in contact met een werknemer uit Oekraïne. Diens verhalen over de gevolgen van de oorlog lieten hem niet onberoerd. Via deze contactpersoon en het Poolse bedrijf is een hulplijn naar het front ontstaan voor goederen waar veel behoefte aan is, o.a. medische hulpmiddelen. Op dit moment wordt geld ingezameld voor tweedehands ambulances. Kees komt op 25 juni zelf vertellen over zijn ervaringen. Beide koren en het team van Kees den Boer heten u van harte welkom!