Afbeelding
Foto: FOTO CHRISTEL SCHIPHORST

Iedereen is welkom bij Buurtcamping Steenbergen

Door: Christel Schiphorst Algemeen

STEENBERGEN – Hoe leuk is het om op vakantie te gaan, midden in je eigen dorp of stad? “Fantastisch!” vindt Dennis Kulik. Daarom organiseert hij van 22 tot en met 24 juli de Buurtcamping Steenbergen op Noord.

Een bijzonder initiatief in Steenbergen. Zó bijzonder dat ze op het gemeentehuis er geen raad mee wisten en verstrikt raakten in de vergunningverlening, zodat maar ternauwernood dit leuke evenement door kan gaan, ondanks de ruime voorbereiding door de organisatie. En dat terwijl Stichting Buurtcamping ondertussen alweer tien jaar bestaat en jaarlijks, met behulp van vele vrijwilligers in heel Nederland, pop-up campings organiseert.

Mini-vakantie
Initiator en organisator Dennis Kulik was drie jaar geleden met zijn EHBO-team actief op een buurtcamping in Haarlem, toen hij zich realiseerde dat dit ook fantastisch zou zijn voor Steenbergen. “Een heerlijke mini-vakantie in eigen buurt, inclusief maaltijden en tal van activiteiten! Iedereen uit Steenbergen is welkom. Samen eten en deelnemen aan activiteiten is dé manier om elkaar als wijkgenoten te leren kennen en met een wc-rol onder de arm zijn we allemaal gelijk,” vertelt Dennis enthousiast.

Familie
“Momenteel ben ik dag en nacht bezig om alles rond te krijgen, want de vergunning kwam maar niet los. Dankzij hulp vanuit de Volkspartij is het balletje uiteindelijk toch gaan rollen en hebben we de toestemming. Weliswaar met heel erg veel beperkende (en dure) eisen, maar we gaan toch door!” Een brede lach staat op het gezicht van Dennis. “Ik doe dit samen met mijn familie, die medebeheerders van de camping zijn: mijn moeder, mijn zussen Saffira en Aischa en mijn broer Kevin. Daarnaast hebben we al zo’n tien vrijwilligers.”

Wat, waar en wanneer?
“In het weekend vindt plaats van 22 tot en met 24 juli op het terrein De Breede Watergang tussen de Noorddonk, Vriezendijk en Vlamingvaart. We hebben tentjes, slaapzakken, luchtbedden, zelfs een vouwwagen, maar we vragen mensen ook om hun eigen tent en spullen mee te nemen, als ze komen kamperen. Om het laagdrempelig te houden, zodat iedereen mee kan doen, vragen we aan volwassenen met een kleine beurs 5 euro voor het hele (all inclusive) weekend en voor reguliere inkomens 25 euro. Kinderen tot en met 12 jaar zijn altijd gratis. Er zijn ook dagkaarten. We willen kinderen een hele bijzondere ervaring meegeven, zodat ze op school kunnen zeggen ‘ik ben wezen kamperen, deze zomer.’ Maar we zoeken nog wel sponsoren, want we hebben nog niet alles financieel rond.”

Wat is er te doen?
“We gaan lekker samen eten aan lange biertafels. We hebben allerlei activiteiten, spellen, bingo, enz.. Ook organiseren we een BBQ op zaterdagavond en Wilhelmus komt met zijn ijsco bus op vrijdagavond. Hij sponsort hiermee de buurtcamping. Echt een fantastische gozer met een gouden hart!”, straalt Dennis.

Hoe werkt het?
Je kan je opgeven via https://shop.ikbenaanwezig.nl/tickets/event/de-buurtcamping-steenbergen, of mail eerst even met Dennis: denniskulik@debuurtcamping.nl.