De winnaars van het jeugdtoernooi bij de prijsuitreiking.
De winnaars van het jeugdtoernooi bij de prijsuitreiking. FOTO OLAV REIJERS

Zonnig Sportfestival met volop verenigingen

STEENBERGEN - De organisatie van het zaterdag gehouden Sportfestival Steenbergen  had zich uit de naad had gewerkt om een veelzijdig ingericht sportterrein te realiseren. Het aantal bezoekers in de middag viel helaas tegen. 


DOOR CHRISTEL SCHIPHORST


In het Sportpark Steenbergen konden allerhande verenigingen zich presenteren, waarbij de bezoekers ook deel konden nemen aan kleine sportieve wedstrijdjes. Zo had het Wielercriterium Steenbergen heuse rolllerbanken staan, waarbij je één tegen één kon fietsen om het hardst. John Rommers: ”Daarnaast heb ik toch ook maar even mijn collectie aan krantenknipsels opgeplakt, want als je dat zo ziet, is het toch best heel bijzonder. Dit jaar wordt het Criterium voor de 73ste keer verreden en is er een extra activiteit op 20 en 21 augustus, rondom de doorkomst van de ronde van Spanje. Om deze reden pakte de Stichting groots uit en organiseerde onder meer de rollerbankwedstrijd." 


Jeugdatletiek
Door Diomedon was een parcours uitgezet, speciaal voor de jeugd. “Op deze manier kunnen we de jeugd meer enthousiasmeren,” vertelt één van de leden met een fel oranje T-shirt. “Atletiek, zoals kogelstoten, speerwerpen, ver- en hoogspringen, spreekt de jongste jeugd niet zo aan. De Nederlandse Atletiekunie heeft daarom dit parcours ontwikkeld, dat allerhande elementen in zich heeft van atletiek. Denk aan hordelopen en hoogspringen, maar ook aan kogelstoten. Je ziet dat de jonge kinderen van 6 tot 12 jaar hier echt enthousiast van worden. En als je een keer wilt proberen, kun je bij ons maar liefst vier keer gratis meetrainen.”


Geen padelbaan
Tennisvereniging Steenbergen bestaat in 2022 al weer 50 jaar en heeft maar liefst 450 leden. Heel graag had de Tennisvereniging in haar jubileumjaar een nieuwe baan geopend, voor de steeds populairder wordende sport padel die het midden houdt tussen squash en tennis. Al twee jaar geleden is hiervoor een aanvraag ingediend, maar helaas is dit verzoek onder in een ambtenarenlaadje beland, zodat TV Steenbergen in haar jubileumjaar achter het net vist (... of slaat). “Maar we gaan gewoon door, tijdens de coronapandemie hebben we de zomercompetitie geïntroduceerd, waardoor mensen gedurende vier maanden lid konden worden. Dat was en is een groot succes. Ook dit jaar zijn we er alweer mee begonnen!” Het balletje hooghouden op een racket bleek voor veel jonge kinderen overigens best lastiger dan verwacht, maar er werd wel flink geoefend...want wie wil er nou geen wildcard voor Wimbledon? Er vond ook een jeugdvoetbaltoernooi plaats tussen de verschillende kernen. Kinderen tussen de 12 en16 jaar kwalificeerden zich in mei voor het eindtoernooi, dat dus tijdens dit Sportfestival werd gespeeld met als inzet de titel ‘Beste voetbalteam van het Jubileumjaar’.


Sportverkiezing
Het festivalterrein was ingericht met een stormbaan, een feesttent, een friteskar, BBQ, enzovoort. Aan enthousiasme geen gebrek. Om zeven uur ‘s avonds werden op het terrein de winnaars van de Sportverkiezing bekend gemaakt. ‘Sportvrouw van het Jaar 2022' werd Kyra Gorissen (21) (hiphop), haar leeftijdsgenoot Luuk Elzinga (boksen) werd verkozen tot ‘Sportman van het Jaar 2022'. De titel ‘Sporttalent van het Jaar 2022' ging naar het 12-jarige Basia Fleskens die in het kickboksen en Kyokushin karate de ene na de andere kampioenstitel scoort. [n]

Huldiging van de winnende deelnemers aan het Sportfestival.