Blije gezichten bij de winnaars van de Sportverkiezingen.
Blije gezichten bij de winnaars van de Sportverkiezingen. FOTO ANTOINETTE CLAERHOUDT

Eerbetoon aan winnaars Sportverkiezingen

STEENBERGEN - Wethouders Esther Prent en Nadir Baali hebben zaterdagavond de winnaars van de Sportverkiezingen bekendgemaakt. Dat gebeurde tijdens de afsluiting van het eerder die dag gehouden Sportfestival op het sportpark aan de Seringenlaan. De Sportverkiezingen werden weer ingesteld na vijf jaar afwezigheid.


DOOR ADDO SPRANGERS


In zeven categorieën waren verschillende kandidaten voorgedragen. Uiteindelijk werden zo’n 1.500 stemmen op hen uitgebracht. 

De jonge Sieb Martens presenteerde zaterdag de kandidaten, waarna de twee wethouders de winnende namen wereldkundig maakten. 

Sportvrouw van het Jaar 2022 werd de 21-jarige Kyra Gorissen vanwege haar prestaties op het gebied van hiphop dansen. Haar leeftijdsgenoot Luuk Elzinga, onlangs nog winnaar in de Elite A-klasse onder de 60 kilo bij het NK boksen, mag zich Sportman van het Jaar 2022 noemen. 


Geen verrassing

Het team JO11-1 van VV Steenbergen werd uitgeroepen tot Sportteam van het Jaar 2022, al was dat geen verrassing. In deze categorie waren er namelijk geen andere genomineerden. Anton Kerbusch (46,) drijvende kracht achter basketbalvereniging Simple Dribble, is winnaar in de categorie Sportvrijwilliger. De Aanmoedigingsprijs in deze categorie ging naar Romy Ernest (22), vrijwilliger bij VV Steenbergen.  Geert Oerlemans van SV Diomedon (73) werd verkozen tot Sportsenior van het Jaar 2022. De titel Sporttalent van het Jaar 2022 ging naar het 12-jarige Basia Fleskens (12) die in het kickboksen hoge ogen gooit. Zo werd ze vorig jaar Europees kampioen in haar gewichtsklasse en won ze ook het Duitse kampioenschap. [n]