Dennis Kulik, oprichter Buurtcamping Steenbergen, is tevreden over de eerste editie van Buurtcamping Steenbergen.
Dennis Kulik, oprichter Buurtcamping Steenbergen, is tevreden over de eerste editie van Buurtcamping Steenbergen. Foto: Caren Vermaat

Buurtcamping Steenbergen: ‘Begin is zeker gemaakt’

Door: Caren Vermaat Algemeen

De Buurtcamping is een landelijke stichting zonder winstoogmerk die buurten wil versterken door samen met inwoners, ondernemers en organisaties tijdelijke campings te organiseren.

Dennis Kulik, oprichter van de buurtcamping in Steenbergen, liep al drie jaar EHBO op de buurtcamping van Haarlem, en bedacht hoe geweldig het zou zijn dit concept ook naar Steenbergen te halen. “Vanaf dag 1 dat ik daar kwam heb ik dat gedacht, maar toen kwam natuurlijk corona tussendoor. Vorig jaar kon het gelukkig weer doorgaan in Haarlem, en daar stond toen ook een grote tent van de landelijke organisatie waarmee ik in gesprek ben gegaan. Zo is eigenlijk het balletje gaan rollen. We hebben in samenwerking met de landelijke organisatie een plan gemaakt voor Steenbergen en zijn ook in gesprek gegaan met de gemeente. Dat heeft nog wel wat voeten in aarde gehad maar is gelukkig uiteindelijk goed gekomen. De buurtcamping is hier ook midden in een woonwijk, dus natuurlijk waren de bewoners van tevoren ook wel bang voor het ‘festivaleffect’. We hebben in heel de buurt briefjes in de bus gedaan en aangegeven dat het na 23.00 uur helemaal stil zou zijn. En we hebben ze uitgenodigd om langs te komen voor een hapje en een drankje. De meesten hebben hier heel positief op gereageerd dus dat heeft goed uitgepakt. We hebben ook heel veel hulp en sponsoring ontvangen van bedrijven uit de buurt. We hebben dit jaar rond de 50 kampeerders dus het begin is zeker gemaakt!”