Afbeelding
Foto: Christel Schiphorst

John: ‘Met de combinatie van jong en oud wordt het een leuke middag’

Door: Christel Schiphorst Algemeen

John de Crom is geen vreemde van de derny race en hij doet samen met 14 andere renners mee in hartje Steenbergen, aanstaande zaterdag. 

Als meervoudig winnaar van onder meer de Ronde van Steenbergen, kijkt hij reikhalzend uit naar de stevige show die de derny race gaat worden op 20 augustus aanstaande. 

John de Crom fietst al vanaf zijn 6de en is een doorgewinterd sportman. “Ik heb ook al vaak achter een gangmaker gereden en hiermee kun je een topsnelheid bereiken van wel 60 km/u, wat hier in de straatjes van Steenbergen wel een hele uitdaging zal worden, ” vertelt John. Zaterdag rijden we 3 keer een half uur in plaats van één lange race, want we wisselen het wielerspektakel af met de Dikke Banden races. 

Dat er mensen speciaal voor het derny spektakel komen, dat weet John zeker. “Het is ook voor de renners heel leuk om eens wat anders te doen en de derny terugbrengen naar Steenbergen is een top idee van de organisatie,” aldus John. “Zeker ook om de jeugd te enthousiasmeren voor de wielersport. Gelukkig wordt er ondertussen ook door de KNWU veel gedaan om de jeugd betrokken te houden, door interessante programma’s aan te bieden, zoals de beloftecategorie, een tussenstap tussen jeugd en volwassen amateurs.” 

“Maar goed, zaterdag de 20ste -met de combinatie van jong en oud- zal het een heel leuke middag op gaan leveren in het centrum van Steenbergen, dus kom kijken!”

John de Crom (60), derny wielrenner en oud-winnaar Ronde van Steenbergen