Afbeelding
Foto: Christel Schiphorst

Siem (7) en Saar (4): ‘Ik vind de hobbeltjes leuk’

Door: Christel Schiphorst Algemeen

‘De jeugd heeft de toekomst’ is de visie van Stichting Wielercriterium Steenbergen. Daarom is er een afwisselend programma opgesteld voor 20 en 21 augustus. Met op zaterdag de Dikke Banden race en de loopfietsjes race voor de kleinsten (2 tot 4 jaar).

Siem (7) en zijn zusje Saar (4) doen mee met het programma voor de kinderen. Vader Wim Nieuwkerk kijkt er reikhalzend naar uit: “En reken maar dat er veel opa’s, oma’s, ooms en tantes zullen komen kijken naar de kinderen die hun uiterste best gaan doen om een snelle tijd neer te zetten tijdens de Dikke Banden Race.” Er staat ook wel wat op het spel want de beste rijders van de Dikke Banden Race morgen meedoen met het Nederlands kampioenschap. “De Kleine Tour start daags erna, dus we verwachten ook wel wat Tourrennertjes, die even hun spieren komen opwarmen”, aldus Wim. 

Grote broer Siem zit al in zijn rol als coach van zijn zusje: ”Als ik straks zeg ‘Saar sprinten!!’ dan gaat ze altijd extra hard fietsen, en is ze vast de snelste van allemaal!” Saar heeft er duidelijk zin in en zal geen last hebben van de klinkertjes in de straat: “Ik vind de hobbeltjes leuk, op-en-neer, op-en-neer”, lacht ze vrolijk.

Vader Wim roept heel Steenbergen op om te komen kijken en aanmoedigen: “Want als die kinderen zo hun best doen, is het echt superfijn als ze worden aangemoedigd door heel veel mensen aan de kant van de weg en niet dat ze door een lege straat moeten rijden. Ik hoop eigenlijk op Kleine Tour taferelen”, lacht hij verwachtingsvol.