V.l.n.r. Demi Ernest, Tom Bierckens, Malonne De Groen
V.l.n.r. Demi Ernest, Tom Bierckens, Malonne De Groen Foto: Christel Schiphorst

Dames 1 ‘VV Steenbergen’ is klaar voor de cup

Door: Christel Schiphorst Algemeen

Dinsdag 23 t/m zaterdag 27 augustus vindt op het Gemeentelijk Sportpark aan de Seringenlaan de Groot Steenbergen Cup 2022 plaats. In drie poules zal om de winst worden gestreden, maar er zal ook vooral wedstrijdritme opgedaan worden. Namens V.V. “Steenbergen” komt het 1e elftal en de Dames1 in actie, de dames spelen in tegenstelling tot voorgaande jaren nu alleen op zaterdag 27 augustus.

Demi, Malonne en Tom hebben er alle vertrouwen in dat het een mooie zaterdagmiddag gaat worden en dat hun team zeker een goede kans maakt om te winnen. De Damespoule zal gespeeld worden op half veld met 7x7 spelers, gedurende een aaneengesloten 30 minuten. Het toernooi dat start om 14.00u biedt kansen aan het elftal (zevental) uit Steenbergen om hun titel te prolongeren, waarmee ze op gelijke hoogte kan komen met SC Welberg (4 keer winnaar Groot Steenbergen Cup).

Winnende trainer

Tom Bierckens (25), sinds 2 jaar hoofdtrainer van Dames 1, maar al 4 jaar als trainer aan het werk met het dameselftal, legt uit: “Winnen vinden we belangrijk, ,maar het gaat ons toch ook echt om de sfeer in het team. We trainen met muziek, maar toch wel serieus en heel fanatiek, soms zelf té. Daarnaast wordt er veel gelachen, want plezier bij de trainingen staat voorop en daarmee breng je ook het beste in de samenwerking naar boven.” Tom weet waar hij het over heeft, want de Groot Steenbergen Cup is al 3 keer gewonnen in de 4 jaar dat hij bij dit elftal betrokken is, alhoewel hij dat niet op zijn conto wil schrijven. Het gaat Tom om de kracht en de saamhorigheid van het team.

Topteam

Demi (25) voetbalt al 13 jaar, waarvan 5 jaar bij VV Steenbergen. Ze is aanvoerster van het team en speelt mid-mid. “Ik leg mijn voetbalambities niet te hoog, want ik wil gewoon gezellig voetballen. In ons team is het een komen-en-gaan van speelsters, dus het is een heel open team en iedereen die erbij komt, betrekken we ook meteen in ons sociale leven.” Ze lacht breeduit: “Ook na de wedstrijd, blijven we graag gezellig kletsen en socializen.”

Malonne (28) woonachtig in Roosendaal, vult aan: “Het is echt de teamspirit en natuurlijk wat groepsdruk, waardoor je blijft komen. Ze speelt al 18 jaar voetbal en nu 2 jaar bij Steenbergen, positie centrale verdediger. Het samen spelen, trainen op dinsdag en donderdag en spelen op zaterdag, is echt heerlijk.” Demi beaamt dat ten volle: “Na een dag werken is het echt heerlijk om alles eruit te rennen en te schieten. En we zijn altijd buiten bezig.”

De derde helft

Voor de Groot Steenbergen Cup gaan ze met 7 dames hun uiterste best doen om de titel te prolongeren. Lachend vullen ze tegelijkertijd aan: “En ja, de derde helft hebben we nog nooit verloren!” Daarbij komt dat ze best wat publiek verwachten, want zaterdags is een gunstige dag en aansluitend is er een feestavond (de roemruchte derde helft).

Wanted: keepster!

Als er tussen al die toeschouwers dan ook nog eens een enthousiaste keepster staat, die mee wil gaan spelen bij Dames 1, zijn het elftal en Tom helemaal in hun nopjes, want ze hebben nog een plaatsje vrij in hun gezellige maar fanatieke team.