De Kleine Tour staat weer in de startblokken

STEENBERGEN - Na een aantal bijzondere jaren, staan we eindelijk weer aan de vooravond van een ‘ouderwetse’ Kleine Tour. Na de afgelasting in 2020 en de behoorlijk aangepaste Tour zonder publiek in 2021, kunnen we eindelijk weer uitkijken naar een Tour zoals we al vele jaren kennen. Grotendeels op de vertrouwde locaties en hopelijk met grote publieke belangstelling.


De Kleine Tour zal dit jaar verreden worden van maandag 22 t/m zaterdag 27 augustus. Alle 18 ploegen, 216 renners en zo’n 100 medewerkers en ploegleiders staan te trappelen om te beginnen en er een fantastische week van te maken. Er zullen dit jaar een paar kleine aanpassingen zijn t.o.v. eerdere jaren. Zo zal het fietsenkeuren dit jaar plaatsvinden op de Markt en daar vandaan zullen de ploegen ook starten met de puzzelrit.

Ook de sprint krijgt een andere locatie. Door de aanleg van drempels is het niet meer mogelijk om in de Van Gaverenlaan te sprinten. De sprint zal nu gehouden worden op de Laurentiusdijk (doodlopende stuk) op de Welberg. Aansluitend zal daarvandaan ook de etappe vertrekken.

Ook qua prijsuitreikingen zal er wat veranderen. Sommige aanpassingen die we vorig jaar hebben moeten doen zijn namelijk goed bevallen. Een daarvan was de prijsuitreiking gelijk aansluitend aan de etappe op de dinsdag en de woensdag. Dat zullen we dus dit jaar ook weer doen. Deze etappes zullen deze dagen dan ook eindigen in het Doktersdreefje. Hier zal de karavaan stopgezet worden zodat we aansluitend gelijk de prijsuitreiking op de Markt kunnen houden en de kinderen in de avond vrij hebben. De prijsuitreiking op vrijdag zal dit jaar bij Zwembad de Meermin plaatsvinden, zodat de renners aansluitend lekker kunnen gaan discozwemmen. Bij deze prijsuitreiking is publiek natuurlijk toegestaan, tijdens het zwemmen is dat niet de bedoeling. De zaterdag wordt weer gewoon afgesloten met de bloemenhulde in de Nassaulaan gevolgd door de grote prijsuitreiking op de Markt.


Bijzonder jubileum

Deze tour vieren we ook een bijzonder jubileum. Motorrijder Rien Huijgens zal namelijk voor de 50e keer van de partij zijn. Rien is niet alleen motorrijder, maar ook de auteur van het boek 45 jaren Kleine Tour en al vele jaren de schrijver van de dagverslagen voor het tegenwoordig digitale tourkrantje. Deze mijlpaal laten we dus niet zomaar voorbij gaan.

Het complete programma en verdere info is na te lezen via www.kleinetour.nl.[n]