V.l.n.r. Het bestuur van KVW Dinteloord
V.l.n.r. Het bestuur van KVW Dinteloord Foto: KVW Dinteloord

Kindervakantieweek Dinteloord al 50 jaar

Door: Christel Schiphorst Algemeen

DINTELOORD - Als het aan Elvira en Ingrid ligt gaat het dak van de tent eraf tijdens de Kindervakantieweek. Voor de 50ste keer worden honderden kids gefêteerd op een prachtige week in Dinteloord. 

Het bestuur, dat bestaat uit zeven mensen, wordt in deze vakantietijd vertegenwoordigd door Elvira Vlamings (34) en Ingrid van Bezooijen (54). “Dit jaar hebben we weer een andere locatie”, trapt Ingrid af, “dat is wel belangrijk voor de mensen om te weten. We zetten een grote feesttent neer op de voetbalvelden, dat past ook wel bij onze feestelijke aanpak, rondom 50 jaar KVW Dinteloord! Zoals altijd vindt de KVW plaats in de laatste week van de zomervakantie, van maandag 29 augustus tot en met vrijdag 2 september dit jaar. Ouders kunnen met hun kinderen komen inschrijven op zaterdag 27 augustus bij ‘de voetbal’, van 10 tot 14 uur.

In de tent
In het verleden vond de vakantieweek plaats in een aardappelloods, op de boerderij, maar dit jaar is het voor het eerst  ‘in de tent’. “Voor de organisatie was dat wel even schakelen, maar wij maken ons er meer druk om dan de kids”, lacht Elvira, die als kind zelf deelnam aan de vakantieweek, vanaf haar 13e vrijwilliger werd, en vanaf haar 16e in het bestuur zit (dit jaar alweer 18 jaar).

Programma
De vakantieweek heeft weer dezelfde opzet als voorgaande (reguliere) jaren: De dagen zijn in blokken ingedeeld, waarbij de kinderen thuis lunchen. Maandag 29 augustus is er natuurlijk een extra feestelijke jubileumopening. Woensdag is het uitje...met de bus....Hier gaan alleen de kinderen mee die een weekkaart hebben. Er kan worden geknutseld, er worden hutten gebouwd, de traditionele ‘paardenrace’ vindt weer plaats (ooit bedacht door Joost Botermans, ...voor insiders een bekend spel, voor nieuwelingen een verrassing... en dat houden we zo ??). Op donderdag om 11.30u mogen de ouders komen kijken naar de hutten en komen er ook ouderen van De Nieuwe Haven met de rolstoel langs. En ter afsluiting is er vrijdag het (bourgondisch) frietjes eten op de lange tafels en een theatershow.

Eén grote familie
Elvira en Ingrid vertellen ook over de ‘gemeentemannen’, heren van in de 80, die al sinds het begin in 1972 hand-en-spandiensten verrichten, zoals het ophangen van de lampjes, glitterballen enzovoort. Ook dankzij de vele vrijwilligers is het ieder jaar weer een succes. “Het is voor ons als organisatie prachtig om te ervaren hoe we tijdens die feestweek één grote familie worden. Door het jaar heen zien we elkaar weinig, maar in die week ontstaat er een soort chemie, die wordt gevoed door alle blije kindergezichtjes,” aldus Elvira. “Ook genieten we ervan hoe de kinderen zich steeds meer op hun gemak voelen, verkleed gaan komen en de paardenrace omarmen”.

Reünie
Vanwege het 50-jarig bestaan wordt er dit jaar een reünie georganiseerd, op zaterdagmiddag 27 augustus van 14u-16u. Iedereen die in de afgelopen 50 jaar een steentje heeft bijgedragen, moeders, opbouw/afbouwmensen, bestuursleden, alle vrijwilligers, is welkom voor een hapje en een drankje bij de Feesttent.