Sc Welberg en RKVV FIOS houden elkaar in evenwicht

WELBERG - Voor het 1e elftal van Sc Welberg stond afgelopen zaterdag alweer de 3e oefenwedstrijd van de voorbereiding op het programma. Op het eigen Sportpark ’t Zandbaantje werd er met 3-3 gelijkgespeeld tegen RKVV FIOS uit Achthuizen.

Door een krappe selectie, daar er vele vast waardes afwezig waren was het voorafgaand aan de wedstrijd voor trainer Koos Kortland even puzzelen met welke opstelling er gestart zou worden.

De tegenstander, RKVV FIOS was op papier de zwaarste opponent tot nu toe.

Vorig seizoen liep die ploeg nacompetitie in de 4e klasse I (District West 2) op een haar mis, en eindigde het op de 5e plaats op de ranglijst.

Het was voorafgaand aan de wedstrijd de vraag of Welberg goed tegenstand kon bieden aan deze tegenstander.

Vroege voorsprong Welberg

Het was de thuisploeg die goed uit de startblokken kwam en al binnen het kwartier werd dit beloond met een voorsprong. Op aangeven van Martijn Gladdines was het Mohammed Dahir die de 1-0 in de 14e minuut op zijn naam schreef.

'Welberg nog

ongeslagen

in de

voorbereiding'

Gelijkmaker valt uit het niets

Tot op het half uur was er geen vuiltje aan de lucht voor Welberg, totdat FIOS eigenlijk uit het niets op gelijke hoogte kwam.

Uit een vrije trap die snoeihard op de lat uiteenspatte en ongelukkig via het achterbeen van keeper Bart Helmons in het doel belandde werd het 1-1.

Welberg leek na de plotselinge gelijkmaker helemaal de draad kwijt te zijn.

Amper 5 minuten later kwamen de bezoekers op een 1-2 voorsprong.

En op slag van rust waren het wederom de bezoekers die tot scoren kwamen, 1-3.

Na de rust kwam er een heel ander Welberg de kleedkamers uit. De thee deed blijkbaar wonderen, want Welberg leek de draad van het eerste half uur weer op te pakken.

Met bijna 80% balbezit in de tweede helft voor de thuisploeg liet het zien dat er voetballend stappen worden gezet. Het was uiteindelijk tot de 73e minuut wachten op de aansluitingstreffer.

De van V.V. Steenbergen overgekomen Achmed Dahir zorgde voor de 2-3. Amper 3 minuten later lag ook de gelijkmaker achter de doelman van FIOS in het doelnet.

Het was Kane Brands op aangeven van jeugdspeler Troy Mol die vanaf de rand van het strafschopgebied met een bekeken schot de keeper verschalkte.

Welberg probeerde het laatste kwartier het winnende doelpunt te maken, in de allerlaatste minuut was het daar nog heel dichtbij.

Na een dreigende aanval was het Achmed Dahir die een teenlengte te kort kwam op een schot binnen te glijden. Maar het geluk was net niet aan zijn zijde.

Ongeslagen

De oefenwedstrijd tegen RKVV FIOS eindigde daarmee in een 3-3 gelijkspel. Daarmee blijft het 1e elftal van Welberg nog ongeslagen in de voorbereiding.

Oefenwedstrijd tegen NVS

Aankomende zaterdag 27 augustus speelt Sc Welberg de volgende oefenwedstrijd tegen NVS. Op het sportpark in Nieuw-Vossemeer wordt er om 14:30 uur afgetrapt.[n]