Pastoraal Woord door Pastoor Hans de Kort

Dit jaar ben ik door een bevriende priester die deken is van Susteren en die ik nog vanuit het seminarie ken, uitgenodigd om een deel van het programma van de Heiligdomsvaart van Susteren (van 26 augustus tot 11 september) mee te maken. Eén keer in de zeven jaar wordt die Heiligdomsvaart gehouden.


Relieken van heiligen uit de 8e en 9 eeuw die in Susteren hebben geleefd worden dan getoond en meegedragen in een grote processie op zondag 4 september. Deze heiligen (zoals Amalberga, Gregorius en Benedicta), zijn in onze streken niet zo bekend, maar hun verering leeft meer in deze Limburgse stad en streek. Bijzonder is ook een openluchtspel dat verschillende malen in een openluchttheater naast de basiliek van Susteren wordt opgevoerd en waaraan meer dan 150 acteurs waarvan de meesten uit Susteren komen, deelnemen.


Pontificale mis: zondag a.s. op RKK tv om 10.30 uur


Het spel gaat over de roerige geschiedenis van Susteren waarin o.a. de H. Willibrord een rol had. Het spel is geschreven door pater Schreurs die ook het bekende "Dagboek van een herdershond” heeft geschreven. Elke dag vinden er in Susteren rondleidingen plaats, en eucharistievieringen. Een pontificale Mis wordt a.s. zondag op de RKK tv om 10.30 uur uitgezonden. Voor meer informatie: www.rksusteren.nl of www.heiligdomsvaart.nl.Ik ben benieuwd hoe mijn eerste ervaring zal zijn met deze Heiligdomsvaart.


Pastoor Hans de Kort.[n]