Welberg onderuit in bekerduel tegen Prinsenland

WELBERG - De bekerwedstrijd, die onder zomerse temperaturen, gespeeld werd op sportpark ‘t Zandbaantje, was voor beide ploegen de eerste officiële wedstrijd van het voetbalseizoen 2022-2023. Hierna volgen nog twee poulewedstrijden tegen V.V. Steenbergen en Noad’67.

De beoogde winnaars van Prinsenland startten gedreven, trokken het spel snel naar zich toe en hoopte zo op een vroege goal. Dat viel een beetje tegen, Welberg verdedigde voor wat ze waard waren en gaven in de openingsfase niets weg. De eerst vijf minuten waren er wel twee kleine kansjes voor de ploeg uit Dinteloord welke geen resultaat opleverde. De eerste Welberg aanval was gelijk ook een gevaarlijke, Mats Meeusen was dicht bij een treffer, maar werd opgevangen/van de bal gelopen in de 16 meter en weg kans. Dan neemt Prinsenland na tien minuten wat gas terug, hierdoor komt Welberg ook beter in haar spel, wat nu meer op en neer golft. Beide ploegen werken hard en creëren kleine kansjes, die geen resultaat hebben op een goal.

Na 19 minuten valt het eerste schot van Prinsenland richting goal Welberg te noteren, de bal is voor de Welberg keeper Bart Helmons. Door dom balverlies op het middenveld bij Welberg, kan Prinsenland een steekpass geven op de sprintende spits die met een diagonaal schot, de keeper van Welberg nu wel kansloos laat 0-1. Een misverstand in de Welberg verdediging, waardoor een aanvaller van Prinsenland de terugspeelbal kan onderscheppen en 0-2 kan laten noteren.

Enkele minuten later, na een verre ingooi door een Prinsenland speler valt de bal in een kluwen met speler voor de goal, de afvallende bal kan door Prinsenland binnengeschoten worden. 0-3. Net voor rust valt de 0-4, een doelpunt met een buitenspel luchtje, wat de leidsman anders zag, dan de grensrechter van Welberg die er met zijn neus op stond.

De rust volgt hierna, een wat geflatteerde stand gezien het spelbeeld. Twee vermeende buitenspel doelpunten drukken toch wel de stempel.  Welberg geeft goed tegenstand, waar Prinsenland best wel moeite mee heeft.

Na de thee ontvouwt zich eenzelfde spelbeeld, fel startend Prinsenland, wat resulteert in een afgekeurde goal. Na een uur spelen, voorzet Welberg van links door Troy Mol die de bal voorgeeft en de vrij inlopende Kane Brands die kan er zijn hoofd onder zetten, alleen ziet hij de bal aan de verkeerde kant van de paal naast gaan. Vier minuten later een penalty voor Prinsenland 0-5.

Welberg moet zich even hervinden en toestaan dat de 0-6, een lange bal op de Prinsland spits, waarbij de Welberg verdediging niet goed staat tot stand komt. Met nog een kwartier te spelen kruipt Welberg steeds meer richting Prinsland doel. Een vrije trap, randje 16, waar voordeel beter op zijn plaats geweest was, schiet Mats Meeusen over de muur, maar in handen van de goed opgestelde keeper. Welberg krijgt enkele kleine kansjes of mogelijkheden maar mist scherpte en/of geluk om de eer deze middag te redden. Bij een aanval van Prinsland wordt een speler in de 16 meter ten val gebracht, de penalty gaat er wel in al zat de Welberg keeper er wel erg dichtbij om deze te stoppen. 0-7.  Als in de 86e min een vrije trap strak voor het doel komt en deze ingekopt kan worden door Prinsenland speler, staat de einduitslag 0-8 op het scorebord.

Aankomende zaterdag staat voor Welberg de tweede bekerwedstrijd op het programma, dan gaat het op bezoek bij V.V. Steenbergen. De wedstrijd begint om 15.15 uur.[n]