SC Welberg geeft zege uit handen tegen VV Steenbergen

STEENBERGEN - De derby tussen Steenbergen en Welberg leverde zaterdag een mooie strijd op. Bij rust stond het 0-2 voor Welberg. Steenbergen boog in de tweede helft de wedstrijd om, eindstand 6-3.

Welberg begon beter aan de wedstrijd. Aan beide kanten werden in de eerste twintig minuten wat kansjes gecreƫerd, maar Welberg een duidelijk overwicht. Dit resulteerde in de 24e minuut in een 0-1 voorsprong. Een aanval over de flanken belandde de bal uiteindelijk op de rand van het strafschopgebied bij Mats Meeusen die laag achter de keeper raak schoot. Een verdiende voorsprong. Niet veel later was het bijna 0-2, na een goede aanval was het Mohammed Dahir die zijn inzet via de keeper terug het veld in zag komen, de rebound van Mats Meeusen was wederom een prooi voor de keeper. Steenbergen leek na een half uur wat meer wakker te worden, een goede aanval op rechts resulteerde in een harde lage voorzet die langs alles en iedereen voor het doel ging. Een gevaarlijk moment. Op slag voor rust viel alsnog de 0-2. Een goede ingreep op het middenveld na een fout van Steenbergen resulteerde in een solo van Mats Meeusen richting het doel, 1 op 1 bleef hij koelbloedig en maakte het goed af, 0-2.

Steenbergen komt getergd uit de kleedkamer, in de 47e minuut geeft de scheidsrechter een zeer discutabele penalty nadat de Welberg verdediging mistast en een 1 op 1 situatie in het 16 meter gebied volgt. De Welberg keeper pakt tot twee keer toe de bal voor de voeten van de aanvaller weg en heeft hem vast, de scheidsrechter ziet daar een strafschop in, die ook benut wordt 1-2. Een domper voor Welberg, dat zichtbaar aangeslagen is. Drie minuten later is het dan ook al gelijk als de verdediging weer mistast en Steenbergen daar genadeloos van profiteert 2-2. Na 55 minuten komt de thuisploeg ook nog op een 3-2 voorsprong. Een afstandsschot van net buiten het 16 meter gebied wordt snoeihard in de netten geschoten. Er ontstaat een echte derbystrijd met felle duels, waar Steenbergen het voordeel van de scheidsrechter telkens mee heeft en steeds iets meer mag doen dan Welberg. In de 70e minuut lijkt de beslissing te vallen als de 4-2 door Steenbergen na een voorzet wordt binnengekopt. Toch blijft Welberg vechten voor wat het waard is. Een domme fout van Tsjeu den Ridder zorgt in de 80e minuut wederom voor een strafschop, 5-2. Ook Welberg krijgt niet veel later een strafschop als Diego Vaissaire ten val wordt gebracht in de 16, hij gaat zelf achter de bal staan en scoort, 5-3. Steenbergen maakt er kort voor het laatste fluitsignaal nog 6-3 van, wat ook de uitslag is. Welberg was de 2e helft minder, en liep achter de feiten aan. Door ongeconcentreerd voetballen werd er te makkelijk balverlies geleden, waar Steenbergen in de 2e helft genadeloos van profiteerde. Ook de niet objectieve scheidsrechter dhr. Snijders floot in de 2e helft de wedstrijd naar de hand van Steenbergen, door het geven van de onterechte strafschop in de 47e minuut hielp de leidsman Steenbergen in het zadel. De leidsman ging hierna steeds warriger fluiten in het voordeel van de thuisploeg, wat tot irritatie van Welberg spelers en staf leidde.

Zaterdag a.s. bekerwedstrijd tegen NOAD'67, aanvang 14:30 uur.[n]