Woensdag 14 september

Koffieochtend Vrouwen van Nu

10:00 | Gemeenschapshuis De Vaert

Op woensdag 14 september is er bij de Vrouwen van Nu weer een koffieochtend. Het is de bedoeling om gezellig bij elkaar te zijn en na de pauze komt Dhr. Flameling vertellen over zijn werk als dierenarts wat hij vele jaren in Steenbergen heeft gedaan. Ook houden we nog een verloting en de opbrengst is voor St Vluchtelingenwerk Steenbergen. Aanvang 10.00 uur in de Vaert in Welberg.

 

Maandelijkse koffiemiddag

14:00 | Vredeskerk

Woensdag 14 september staan de deuren van ontmoetingsruimte “De Vonk” aan de Magnoliastraat open voor ieder die het leuk vindt om plaatsgenoten te ontmoeten en een gezellig praatje te maken onder het genot van een kopje koffie of thee. Vanaf 14.00 uur tot ongeveer 15.30 staat de gratis koffie klaar. Volgende koffiemiddagen: 12 oktober, 9 november en 14 december.

 

Zaterdag 17 september

Activiteiten heemkundekring Ambachtsheerlijkheid

10:00 | 

Zaterdag 17 september: Excursie Militair Historisch Museum in Achtmaal. Wat ooit met een hobby is begonnen groeide langzaam uit tot een museum. Sinds 30 juni 2002 is het militair historisch museum officieel geopend door burgemeester Neeb van de gemeente Zundert. Het museum richt zich vooral op de bevrijders van de gemeente Zundert; de Amerikaanse 104e infanteriedivisie met de bijnaam "Timberwolves”. Daarnaast wordt ook aandacht besteed aan de aanloop naar de Tweede wereldoorlog, de meidagen van 1940 en de bezetting. Ook de veteranen uit Achtmaal worden niet vergeten. Vrijwilligers vertellen hun verhaal. Deelnemers kunnen zich aanmelden bij Cor van Geel en geef dan gelijk door of je mee wilt rijden of zelf rijdt a.u.b.