Ad Kramer, vrijwilliger fietsenproject Just Grow:  'Ik ben hier in ieder geval twee dagen van de week te vinden'
Ad Kramer, vrijwilliger fietsenproject Just Grow: 'Ik ben hier in ieder geval twee dagen van de week te vinden' Foto: Caren Vermaat

Fietsenproject Just Grow: ‘Ik had eigenlijk vreselijke hekel aan bandenplakken’

Door: Caren Vermaat Algemeen

STEENBERGEN - Stichting Just Grow en haar vrijwilligers houden zich bezig met allerlei inspanningen t.b.v. de lokale samenleving. Denk aan een ‘winkeltje’, fietsenproject, kinderkledingruil met gesloten beurzen et cetera. Een blik achter de schermen.

Ad Kramer is een van de vrijwilligers van Just Grow die samen met Jelle Boersma het fietsenproject begeleidt. Hij vertelt dat hij een jaar geleden via een advertentie in de krant met Stichting Just Grow in contact is gekomen. “Ze waren op zoek naar speelgoed voor Sinterklaas en ik had drie volle tassen met Lego staan dus die ben ik gaan brengen. Jelle en Elise waren er toen ook en zo ben ik met ze in gesprek gekomen. Jelle vertelde me over het fietsenproject en het leek me erg leuk om daar ook aan mee te doen. Ik heb altijd in de bouw gewerkt en sleutelde natuurlijk wel eens aan de fietsen van mijn kinderen maar meer ook niet. Ik had ook altijd een vreselijke hekel aan bandenplakken. Dan heb je haast en wil je naar je werk, maar dan moet er toch eerst even een band geplakt worden. Nu ben ik hier in ieder geval twee dagen van de week te vinden, op dinsdag en donderdag. We verzamelen fietsen van mensen die een fiets over hebben en kijken deze dan helemaal na en vervangen indien nodig wat onderdelen. We maken ze dan helemaal in orde voor mensen die een fiets kunnen gebruiken. Dat kunnen bijvoorbeeld mensen zijn die zelf geen geld hebben voor een fiets, maar ook mensen die wel geld hebben en hier een fiets van ons kopen of voor kleine reparaties die we uitvoeren. De opbrengst hiervan gaat naar het goede doel van Stichting Just Grow zodat er weer mensen mee geholpen kunnen worden. Oude fietsen en onderdelen zijn natuurlijk ook van harte welkom, die kunnen we goed gebruiken.”