Jubileumactiviteit 30 jaar Wijkvereniging 't Drievierde

STEENBERGEN - Helaas, de vakantie zit er voor de meesten van ons weer op en de dagen beginnen nu in rap tempo korter te worden. Maar voor we echt afscheid moeten nemen van een zeer warme zomer gaan we proberen om nog een keer te knallen met een superfeest. Want het feit dat Steenbergen 750 jaar bestaat en Wijkvereniging ’t Drievierde intussen ook al 30 jaar, willen we nog even heel goed vieren.


Op zondag 25 september organiseert Wijkvereniging ’t Drievierde een activiteit waarbij heel Steenbergen welkom is om deze mijlpaal te vieren. 

Op zondagochtend 25 september van 10.00 tot ongeveer 11.00 uur kunnen we gaan genieten van de klanken van Het Klein Orkest van Volharding. Natuurlijk onder het genot van een heerlijk kopje koffie en misschien is er zelfs nog taart over van de “Heel Drievierde Bakt-wedstrijd” met creaties van bewoners uit de wijk. Zoek een plaatsje op het veld op de hoek van de Julianastraat/ Emmastraat. Neem een stoel mee als u wilt zitten want we verwachten niet voor iedereen een zitplaats te hebben.


Tour de Komwei

En dan zijn we nog niet klaar. Vanaf 13.30 uur komt dweilband ‘de Primurkus’, de middag openen. Waarna om 14.00 uur het middagprogramma van start gaat. Tot 17.00 uur kan iedereen meedoen met een alternatieve “Tour de Komwei” een heuse wielerronde uit het verleden. Vanaf 1955 was ’t Drievierde ook wel genaamd de “De Komwei” een zevental jaren de plek waar de Tour de Komwei werd verreden. Een wielerronde geïnspireerd door de Nederlandse successen in de echte Tour de France. En met name ook door de deelname van wielrenner Sjaak van de Klundert uit de Heen. Dit keer niet op de fiets maar een ronde die te voet afgelegd kan worden vol doldwaze spellen waar jong en oud aan mee kan doen. Tour de Komwei, nieuwe stijl dus. Bij sommige spellen kunt u anderen uitdagen. Het allerleukste is als u aan het eind van de spelletjes-tour kunt zeggen dat u weer nieuwe mensen heeft leren kennen.


Poffers aan Zee

Ook aan de innerlijke mens is gedacht want er zijn poffertjes te verkrijgen. En wel uit een hele bijzondere "foodtruck”, of beter gezegd een "foodboot”. De Foodboot van "Poffers aan zee” heeft in 2020 de prijs gewonnen voor Foodtruck van het jaar en komt als één van de laatste keren van het seizoen naar ‘t Drievierde om een hoop magen te gaan vullen na een feestelijke en actieve dag.[n]