Vrijdag 7 oktober

Nationale Ouderendag in Dinteloord

10:00 | Het Dorpshuis

Onze verenigingen KBO Dinteloord en S.V.S.D. streven naar een volwaardige deelname van senioren aan de samenleving. We hebben een leuk dagprogramma voor iedereen gemaakt met o.a. (zit)gym voor ouderen door WillU Fysio; kaarten (jokeren); sjoelen; historisch Dinteloord door Piet Pietjouw; koersbal; bingo om bruikbare kruidenierswaren; optreden “de Herfstklanken” uit Klundert; herinnering aan de Nationale Ouderendag / 25 jaar 1 gemeente; en natuurlijk koffie/thee met wat lekkers, lunch (belegde broodjes), consumpties. De Nationale Ouderendag is voor iedereen van 50 jaar en ouder.

 

Zaterdag 8 oktober

Kindercollege: Puur Natuur!

10:00 | Bibliotheek Steenbergen

Leer en ontdek samen met IVN Groene Zoom alles over de natuur. Tijdens een gezellige ochtend doen we diverse opdrachten die allemaal iets met de natuur te maken hebben. Wat precies? Dat is nog een verrassing… Ben jij nieuwsgierig naar wat we in de natuur gaan ontdekken? Meld je dan gratis aan via www.bibliotheekwb.nl/kinderboekenweek. Dan zien we jou op 8 oktober van 10:00-11:30 uur in de bibliotheek van Steenbergen.


Maandag 10 oktober

Bingo KBO-Steenbergen

13:30 | Ontmoetingscentrum 't Cromwiel

Maandag 10 oktober organiseert KBO-Steenbergen een bingomiddag, waarbij ook niet-leden van harte welkom zijn. Deze bingomiddag vindt plaats in ‘t Cromwiel, Krommeweg 1, Steenbergen van 13.30 tot 16.15 uur. Er worden 12 rondjes bingo gespeeld. Prijzen worden in geld uitgekeerd.

 

Woensdag 12 oktober

Koffiemiddag Vredeskerk

14:00 | Vredeskerk

Woensdag 12 oktober (van 14.00-15.30 uur) staan de deuren van ontmoetingsruimte ‘De Vonk’ aanbouw van de Vredeskerk in Steenbergen-Zuid, gelegen aan de Magnoliastraat open voor ieder die het leuk vindt om plaatsgenoten te ontmoeten en een gezellig praatje te maken onder het genot van een kopje koffie of thee. De data voor de volgende koffiemiddagen zijn 9 november en 14 december.

 

Theatershow Koos & Toos: Gi-Ga-Groen!

15:00 | Bibliotheek Steenbergen

Speciaal voor de Kinderboekenweek met het thema ‘Gi-Ga-Groen’ brengen Koos en Toos bij jou de boswachter, bioloog, klimaatactivist of de oermens naar boven. Met deze voorstelling zorgen Koos en Toos voor een wervelende, interactieve theatershow. Vol met zelfopgewekte energie en doldwaze acties, waardoor jij Gi-Ga-Groen de bieb verlaat! Geschikt voor kinderen van 6 t/m 10 jaar. Wil jij hierbij zijn? Meld je dan gratis aan via www.bibliotheekwb.nl/kinderboekenweek. Dan zien we jou op 12 oktober van 15:00-16:00 uur in de bibliotheek van Steenbergen.


Donderdag 13 oktober

Lezing Vrouwen van Nu Steenbergen

18:45 | Gemeenschapshuis De Vaert

Op 13 oktober komt Dhr van Gool een lezing geven over molens. Interessant is de afwisseling in de lezing. Het gaat naast de korenmolen ook over andere aspecten van de molen zoals spreekwoorden in onze taal, gedichten, spookverhalen, legendes enz. Daarnaast zijn er ook fimpjes te zien. Deze avond wordt gehouden in De Vaert in Welberg en begint om 18.45 uur. Niet leden zijn ook welkom.