Beeld van de sfeervolle prijsuitreiking zaterdagavond in 't Wapen van Steenbergen.
Beeld van de sfeervolle prijsuitreiking zaterdagavond in 't Wapen van Steenbergen. Foto: Facebook Jubileumjaar 2022 Gemeente Steenbergen

Feestelijke ontknoping Kern&Kwis 2022 in Steenbergen

Door: Addo Sprangers Algemeen

STEENBERGEN - Met een feestelijke prijsuitreiking in ’t Wapen van Steenbergen kwam er zaterdag een einde aan de spanning voor de 33 teams die deelnamen aan ‘het grootste spel ooit gespeeld in de gemeente Steenbergen’. Het was een prachtige ontknoping van Kern&Kwis 2022.

Na afloop van de Kern&Kwis 2022 spraken de organisatoren al de verwachting uit dat het nakijken van de antwoorden en het beoordelen van de uitgevoerde opdrachten nog wel wat voeten in aarde zou krijgen. Dat bleek een juiste inschatting. In totaal 33 teams van volwassenen en elf kinderteams namen deel aan de Kern&Kwis, één van de activiteiten in het kader van 750 jaar Steenbergen/25 jaar één gemeente. Samen goed voor zo’n 400 spelers op het speelveld dat zo groot was als de kern waar het team zich bevond.

Kwisboek

In iedere kern van de gemeente waren op zaterdag 1 oktober teams koortsachtig bezig met het doorwerken van het kwisboek dat 88 pagina’s vol opdrachten bevatte. Variërend van kennisvragen over de gemeente tot doe-opdrachten die binnenshuis of ergens op locatie uitgevoerd moesten worden. Tegelijkertijd vond er op de SLOS een live-uitzending plaats waarin ook nog allerlei aanvullende vragen gesteld werden. De kinderteams kregen een eigen opdrachtenboek met leuke uitdagingen, zoals het verzinnen van een leuk dansje op het refrein van het Jubileumlied.

Feestavond

Na afloop van het vijf uur durende spel wachtte de jury een helse klus om alles na te kijken. Zaterdag werden de resultaten wereldkundig gemaakt tijdens een grote feestavond in ’t Wapen van Steenbergen. Drie zogeheten Kern&Kid-teams mochten hierbij leuke prijzen in ontvangst nemen. Het kinderteam Wouwpoort werd derde en mag als beloning een workshop handlettering gaan volgen. De tweede prijs, een bezoek aan escaperoom Het Snoepwinkeltje, ging naar het Kinderteam Kwishetnietmeer. Nummer één was het kinderteam Game Set Match, dat als prijs een kinderfeestje bij In4Outdoor kreeg. Hierna werden de winnaars van de drie Kern&Kwis-geldprijzen bekendgemaakt. De prijzen zijn bekostigd met het inschrijfgeld dat de teams betaalden en komen volledig ten goede komen aan een maatschappelijk doel met een link naar de gemeente Steenbergen dat zij de winnende teams zelf kozen. Team Musters, dat op Notendaal speelde, sleepte de derde prijs in de wacht en won daarmee een bedrag van 250 euro dat zal worden aangewend voor de kerstboomverbranding in Nieuw-Vossemeer. Op de tweede plaats eindigde het jongerenteam De Pinguïns dat in Steenbergen speelde, goed voor een geldprijs van 500 euro. Het6 hieraan gekoppelde goede doel is nog niet bekend. Nummer één was het team De Prinslanders uit Dinteloord. De door dit team gewonnen geldprijs wordt besteed aan een grotere tent voor Kindervakantiewerk Dinteloord. De prijs voor de beste en meest sportieve, creatieve en innovatieve kern ten slotte werd toegekend aan Nieuw-Vossemeer en bestaat uit een kunstwerk voor in gemeenschapshuis De Vossenburcht.