De groepsfoto van alle jubilarissen met de burgemeester en wethouder Remery
De groepsfoto van alle jubilarissen met de burgemeester en wethouder Remery Foto: Gemeente Steenbergen

Het geheim van een langdurig huwelijk

WELBERG - In gemeenschapshuis De Vaert vond afgelopen vrijdagmiddag oktober de feestmiddag voor de huwelijksjubilarissen in gemeente Steenbergen plaats.


DOOR CAREN VERMAAT


Alle echtparen werden hartelijk welkom geheten door burgemeester Ruud van den Belt. Hij feliciteerde de echtparen uit alle kernen met hun diamanten, briljanten en platina jubileum en gaf aan dat het dit jaar mooi samenvalt met het jubileumjaar van Gemeente Steenbergen. Voor de tweede keer werd de feestmiddag voor alle huwelijksjubilarissen in gemeenschapshuis De Vaert georganiseerd.


Alle kernen

De burgemeester benadrukt hoe mooi het is dat er echtparen uit alle kernen aanwezig zijn: “Wat fijn dat jullie vanuit Dinteloord, Kruisland, Nieuw-Vossemeer, Welberg en Steenbergen hier vanmiddag naartoe gekomen zijn. En volgens mij hebben we minstens één iemand in de zaal die vroeger in De Heen - of beter gezegd op de Heense Molen - heeft gewoond. Dus mogen we gerust zeggen dat al onze kernen vertegenwoordigd zijn.”


Feestmiddag

“Voor de tweede keer in de geschiedenis, is deze speciale feestmiddag georganiseerd voor alle diamanten, briljanten en platina bruidsparen uit de gemeente van dit jaar. Daarnaast viert de Stad Steenbergen dit jaar ook het 750-jarig jubileum en bestaat de gemeente 25 jaar. Dat wordt vandaag gevierd met een feestelijk programma.”


Lief en leed

“Als je 60, 65 of zelfs 70 jaar getrouwd bent, dan heb je samen alles wel zo’n beetje meegemaakt wat er in een mensenleven kan gebeuren. Lief en leed met elkaar gedeeld. In goede tijden en in slechte tijden stonden jullie zij aan zij en waren jullie elkaars steun en toeverlaat. Ik hoop van harte dat er, als u zo eens even terugkijkt in de tijd, vooral veel goede herinneringen zijn, om met veel plezier aan terug te denken.” 

De jubilarissen kregen ook een opsomming van belangrijke historische gebeurtenissen in de wereldgeschiedenis die zij samen hebben meegemaakt. Zo was er de maanlanding, de opkomst van bands als The Beatles en The Rolling Stones, de Flower Power-tijd en de topprestaties van sporticonen als Anton Geesink, Eddy Merckx en Mohammed Ali. 


Gouden tip

De burgemeester vervolgt zijn verhaal door aan te geven dat hij ten tijde van de huwelijken in 1952 en 1957 er nog niet eens was en in 1962 zijn eerste verjaardag nog moest vieren.  “Ondertussen ben ik trouwens ook al wel 32 jaar getrouwd, maar ik hoop vanmiddag van jullie natuurlijk nog wel op tips om ook minimaal onze diamanten bruiloft te halen. Want het kan niet anders of jullie weten alles over ‘het geheim’ van zo’n langdurige echtverbintenis.”


Voorstelling

Na het welkomstwoord van de burgemeester begon de feestmiddag met een voorstelling van theatergroep d' Ouwe Stukke. 

In de pauzes schoven de burgemeester en wethouder Remery bij de jubilarissen aan tafel, om ze persoonlijk te feliciteren en een mooi geschenk te overhandigen. [n]