Afbeelding
Foto: Caren Vermaat

Marjolein: ‘De opbouw van de schaatsbaan deden we samen met een groep scholieren van ‘t Ravelijn’

Door: Caren Vermaat Algemeen

STEENBERGEN - Als lid van het bestuur van IJsfestijn Steenbergen houdt Marjolein zich bezig met de organisatie en het aansturen van de vrijwilligers.

Marjolein is ooit zelf begonnen als vrijwilliger en zit nu alweer 5 jaar in het bestuur. “Het bestuur bestaat uit 5 mannen en ik. Daarnaast hebben we een grote groep vrijwilligers die momenteel bestaat uit zo’n 70 man. De vrijwilligers zijn heel belangrijk omdat ze heel veel dingen doen waaronder de horeca, de kassa, de schaatsverhuur en natuurlijk de zorg voor het ijs. De meeste mannen zijn ook ijsmeester. De ijsmeester zorgt ervoor dat het ijs mooi glad is en dat het regelmatig wordt geveegd. Bijna iedere avond gaat er ook weer een nieuw laagje ijs op zodat we iedere dag vers ijs hebben. Dit jaar hebben we voor de opbouw van de tent hulp gekregen van een groep scholieren van ’t Ravelijn. De vrijwilligers die dat normaal altijd zelf doen zijn tussen de 70 en 80 jaar oud, waarvan de oudste zelfs 87 is, dus die konden wel wat hulp gebruiken. Met name het aanleggen van de onderlaag van het ijs is fysiek heel zwaar werk dus het was heel fijn dat ze daarbij een handje geholpen hebben. Voor de scholieren is het een soort maatschappelijke stage dus die kunnen het ook voor school gebruiken. Zo creëren we een win-win situatie waar iedereen blij mee is. We zijn in ieder geval weer helemaal klaar voor het nieuwe IJsfestijn”. 

Een overzicht van alle activiteiten en evenementen die gaan plaatsvinden is te vinden op de website: www.ijsfestijn-steenbergen.nl