Afbeelding
Foto: Corrie van de Velde

Vrolijke Sintviering
KBO Nieuw Vossemeer

NIEUW VOSSEMEER - De voorzitter kwam buiten adem binnen. Ze was te laat voor de Sintviering. Hoe dat kwam? Ze was het gezelschap van de Sint aan het zoeken geweest. 


Omdat de Oude Heijdijk gisterenochtend was afgesloten was ze bang dat Sint zijn weg naar Nieuw Vossemeer niet kon vinden, zeker niet in de mist die hardnekkeg bleef. Gelukkig was de Sint al op de hoogte dus kon het feest beginnen.


Gezellige middag

In de Vossenburcht hadden de vele aanwezigen een heel gezellige middag. Met een dansje en een quiz wist het gezelschap van de Sint de harte van de aanwezigen al snel te winnen. 


In het zonnetje

Cor en Naantje Musters werden in het zonnetje gezet  die voor de KBO, maar ook op andere fronten in Nieuw Vossemeer, actief zijn. 

Daarnaast werden een aantal 90 jarigen gehuldigd voor hun jarenlange lidmaatschap van de KBO en die als trouwe bingospelers altijd aanwezig zijn. 

Een spelletjes Bingo wordt vaak negatief bekeken door jongere ouderen maar dat het goede hersengymnastiek is blijkt wel uit de leeftijd van deze trouwe spelers. 


Volle zaal stil

Na de Sint en zijn gezelschap uitgezwaaid te hebben bleven alle aanwezigen dan ook zitten voor twee rondjes Bingo. Wat dit spel ook voor elkaar krijgt is een volle zaal stil en geconcentreerd krijgen.  

Met het uitdelen van een banketstaaf werd de middag afgesloten en ging iedereen verwarmd door de sociale contacten weer huiswaarts.[n]