Pastoraal Woord: Voorberei-
dingen voor het Kerstfeest

STEENBERGEN - Op de derde zondag in de advent heeft de kerk een bijzondere liturgische kleur, namelijk roze. Dat is een mengvorm tussen het paars van de adventstijd en het wit al van kerstmis.

Deze zondag wordt in de kerk genoemd Zondag Gaudete. En dat is het beginwoord van het oorspronkelijk Gregoriaanse gezang van deze Mis: Gaudete in Domino semper. Vertaald: Verheugt u in de Heer te allen tijde. De lezingen van deze zondag hebben ook al wel een wat vrolijke toon. Jesaja zegt: vat moed en vreest niet. God komt om u te redden.


Vooruitleven naar Kerstmis

Nu naast alle donkerte die er is in onze wereld, zie je dat mensen nu toch al wat vooruit leven naar de vrede en het licht van Kerstmis. Mensen maken het al gezellig in huis en treffen voorbereidingen voor het kerstfeest.

Sommigen willen ook al graag weten wanneer de vieringen met kerst zijn in onze kerken.

Op kerstavond 24 december zijn er de volgende vieringen: speciale kinderkerstviering om 16.00 uur voor alle kinderen van de St. Annaparochie in de Vredeskerk, kerstvieringen om 19.00 uur in Kruisland en N- Vossemeer, om 21.00 uur in de Vredeskerk.

De nachtmis is in de Gummaruskerk om 21.30 uur en wordt via de SLOS uitgezonden.

Eerste kerstdag is er een viering om 11.00 uur in de Vredeskerk.

Tweede kerstdag om 11.00 uur in de Gummaruskerk.

U bent van harte welkom bij deze kerstvieringen in onze kerken.

Pastoor Hans de Kort.[n]