Ineke Krijger, 25 jaar lid en Lies Wagemaker, 30 jaar lid
Ineke Krijger, 25 jaar lid en Lies Wagemaker, 30 jaar lid Foto: Marja Noorthoek

Jaarvergadering Vrouwen voor Vrouwen Sint Philipsland

SINT PHILIPSLAND - Woensdagavond hield Vrouwen voor Vrouwen Sint Philipsland haar jaarvergadering voor de leden. De voorzitter Riet Wisse keek terug op een bewogen jaar, waarin de oorlog in Oekraïne begon en die nog steeds bezig is. Zij sprak de hoop op spoedige vrede uit. Ze wenste de leden, die zich wegens ziekte hadden afgemeld, beterschap toe.


Het financiële verslag van 2022 en de begroting voor 2023 werd doorgenomen. Ondanks dat de contributie tijdens de coronaperiode is gehalveerd, viel het negatieve saldo mee. Er waren immers minder activiteiten geweest. Voor 2023 is de jaarcontributie zoals in 2020 vastgesteld op vijftig euro. 

Daarna sprak de voorzitter de aanwezige jubilarissen toe. Lies Wagemaker, die 30 jaar lid is en Ineke Krijger, die 25 jaar lid is, kregen een mooie bos bloemen. Heel jammer was het dat Marie Maas, die 60! jaar lid is, zich die middag voor de vergadering had afgemeld, zodat bij haar de bloemen de dag erna werden bezorgd. 

Hoewel de vereniging pas vanaf 2017 onder haar huidige naam doorgegaan is, bestaat de vereniging al meer dan 80 jaar. Eerder onder de Vrouwen van Nu, afd. Sint Philipsland en daarvoor de Nederlandse Bond voor Plattelandsvrouwen. 

Het programmaboekje voor 2023 werd gepresenteerd en uitgereikt. De vereniging wil zich gastvrij en open presenteren en daarom nodigt het programma voor 2023 ook geïnteresseerde niet-leden uit voor het bijwonen van activiteiten, zonder dat de verplichting tot lid worden er is. Het motto is nog altijd o.a. samenzijn, vriendschap, verbreden van de kijk op de wereld en tegengaan van eenzaamheid. De veelgehoorde term dat het een boerinnenclub zou zijn is al lang achterhaald. De meeste leden hebben geen agrarische achtergrond en er wordt zoveel mogelijk geprobeerd in te spelen op moderne en actuele zaken.

Na afloop van de vergadering, werd de Nederlandse film "De nieuwe Wildernis" over de Oostvaardersplassen vertoond. Met een bak popcorn op schoot genoten de aanwezigen van de prachtige film, die de Oostvaardersplassen in alle facetten laat zien, onder andere de wilde paarden, de herten, vossen, vogels en insecten die de seizoenen moeten overleven op dit pure stukje Nederland.[n]

Marie Maas, 60 jaar lid