Ontvangst van Zeeuws Verkeersveiligheidslabel.
Ontvangst van Zeeuws Verkeersveiligheidslabel. Foto: LPS Sint Anthonius

Sint Anthonius behaalt Zeeuws Verkeersveiligheidslabel

OUD VOSSEMEER - Wethouder Corniel van Leeuwen reikte maandagmiddag het Zeeuws Verkeersveiligheidslabel uit aan LPS Sint Anthonius in Oud-Vossemeer.


Op LPS Sint Anthonius kunnen kinderen ontdekken en onderzoeken en daarbij horen ook praktische verkeerslessen! Kinderen op deze basisschool krijgen verkeerslessen met behulp van de praktische materialen uit de leskist van ROVZ, ze krijgen een remwegdemo, krijgen in de lente skate clinics, leren oversteken én gaan naar de Riskfactory Brabant om antwoorden te krijgen over vragen die gaan over veiligheid, gezondheid en duurzaamheid. 

Deze drie thema's staan bij Sint Anthonius hoog in het vaandel. Ook de verkeersomgeving van de gehele locatie voor onderwijs en kinderopvang wordt meegenomen in de lessen. Ouders zijn betrokken bij de verkeerseducatie en er is aandacht voor verkeer in de nieuwsbrieven, zodat ouders ook thuis kunnen terugkomen op wat er op school geleerd wordt. Verkeer is namelijk ook het goede voorbeeld geven én heel veel oefenen.

Leren Leven

Maandag werd deze praktische manier van onderwijs in, zoals ze dat op Sint Anthonius ‘Leren Leven’ noemen, beloond met het Zeeuws Verkeersveiligheidslabel dat Sint Anthonius als zesde school op het eiland Tholen mocht ontvangen. Dit ging gepaard met een officieel certificaat én een muurbord, cadeautjes voor in de groepen én cadeautjes voor alle individuele leerlingen![n]