Springers zaterdag 13 mei.
Springers zaterdag 13 mei. Foto: Turnvereniging U.d.I. Bergen op Zoom

Ruben Muller plaatst zich driemaal voor NK individueel

THOLEN - Zaterdag 13 en zondag 14 mei deden in totaal tien springers mee van turnvereniging U.d.I. uit Bergen op Zoom aan de plaatsingswedstrijd individueel springen voor het NK. De wedstrijd werd gehouden in het voor ons “verre Friesland”. Ruben Muller, woonachtig in Tholen, is één van deze springers die voor deze wedstrijd naar Friesland was afgereisd.


Iedere springer heeft deelgenomen aan 3 toestellen: Airtrack, minitrampoline en minitrampoline pegasus. Per toestel is er kans op een finaleplaats op het NK. Ruben valt hierbij in de categorie junior heren. Hij deed dit jaar voor het eerst mee op het onderdeel Airtrack en wist hier zelfs een tweede plaats te behalen. Op het toestel minitrampoline deed Ruben op een hoger niveau mee dan vorig jaar en liet hier nieuwe sprongen zien. Ruben wist zich uiteindelijk op alle drie de toestellen te plaatsen voor het NK.

In totaal heeft Turnvereniging U.d.I uit Bergen op zoom in dit plaatsingsweekend 22 finale plekken voor het NK weten te bemachtigen. De eerst volgende wedstrijd is dan ook het NK individueel welke gepland is in het weekend van 24-25 juni tijdens het NK Ahoy in Rotterdam.[n]