Afbeelding
Foto: Sanne Brusselaars

25 nieuwe bomen dankzij de bomenstichting Nedalco

Door: Sanne Brusselaars Algemeen

BERGEN OP ZOOM - Vorige week vrijdag heeft de Stichting Bomen van de Spiritus samen met wethouder Hans Peter Verroen de laatste van 25 bomen geplant aan de Spirituslaan. 

De bomenstichting Nedalco is ooit opgericht bij de overdracht van Nedalco en ijvert voor een groene omgeving in het gebied waar ooit het bedrijf stond en nu onderdeel uitmaakt van Scheldevesting. De bomen zijn geschonken door de stichting die tien jaar geleden werd opgericht om ervoor te zorgen dat er een groene omgeving zou ontstaan in het gebied dat nu Scheldevesting heet. 

Wethouder Verroen zei blij te zijn met de gift van de stichting. “Het maakt mensen ook gelukkiger als ze in een groene omgeving wonen”. Een andere mooie bijkomstigheid is het feit dat omwonenden van de Spirituslaan zelf het onderhoud van de perkjes gaan plegen. “Dat is een mooie vorm van burgerparticipatie waar we als gemeente alleen maar een groot voorstander van zijn. Bovendien levert het samen werken ook sociale cohesie op. Samen kunnen we Bergen op Zoom alleen maar mooier maken”, aldus wethouder Verroen. De omwonenden vinden het leuk om een bijdrage hieraan te kunnen leveren. “We zijn hier met een groepje mannen mee begonnen en het is hartstikke leuk om te doen. We spreken wekelijks af om het onderhoud te bespreken en aan te pakken. Het is niet alleen goed voor de buurt maar ook gezellig onder elkaar. Anders zou je nooit zo met je buren afspreken denk ik!”