Programma Heroes for Heroes - zaterdag 14 januari 2023
Programma Heroes for Heroes - zaterdag 14 januari 2023 Foto: ZandBij - ontwerpstudio

Schrijf in: laatste spinning marathon Heroes for Heroes

BERGEN OP ZOOM - Zaterdag 14 januari staat de 10e en laatste indoor cycling marathon Heroes for Heroes op de Bergse evenementenkalender. Het streven: jong en oud op de fiets krijgen om een mooi bedrag op te halen voor lokale en regionale instanties en goede doelen die de strijd tegen kanker aangaan. 


Tijdens de spinningmarathon fietsen de deelnemende Heroes zich in ‘t zweet in het Cultuurgebouw van ‘t Rijks Scholengemeenschap in Bergen op Zoom. De fietsende heroes geven fysiek alles tijdens de indoor cycling marathon en dit geldt ook voor de faciliterende bedrijven, organisaties en vrijwilligers die zich grotendeels belangeloos inzetten voor het goede doel. De opbrengsten gaan in dit afsluitende jaar naar de volgende aan de ziekte kanker gelieerde goede doele:  Roparun team 188 Maak een vuist, Hospice De Markies en Make a Wish.

Om 11.00 uur fietsen leerlingen van lagere scholen en strijden voor het team met de hoogste opbrengst. Om 12.00 uur starten de volwassenen, elk uur onder leiding van een andere instructeur. 

Oud-wielrenner Steven Rooks is ook van de partij om de beentjes rond te trappen voor het goede doel. Samen met instructeur Bart de Krom geeft hij de laatste les van 19.00 uur tot 20.00 uur.

De afgelopen edities waren de voorste rijen gereserveerd voor Heroes die gedurende de gehele marathon, 8 uur lang, fietsen voor het goede doel. Erg benieuwd hoeveel van deze Heroes dit jaar op de eerste rij fietsen!

De fietsende Heroes zijn geen Heroes zonder supporters. Dus ook die zijn van harte welkom om de fietsers, jong & oud, aan te moedigen. Na een sportieve dag is het uitblazen en napraten in de Heroes lounge. Vanaf 17.30u is er een pastabuffet, een loterij en vanaf 20.00u een afterparty met DJ Kymo.

De intensieve, uitputtende indoor cycling marathon symboliseert voor Heroes for Heroes het gevecht dat kankerpatiënten vaak dagelijks en maandenlang leveren in de strijd voor leven of dood. In de sport zijn er veel sporters die maandenlang alles geven/alles opzij zetten om de finish te halen, maar ondanks al die inspanningen de finish nooit halen. Helaas geldt dit ook voor velen die, ondanks hun zware gevecht en opofferingen, de strijd tegen kanker niet kunnen winnen. Dat is wat Heroes for Heroes inspireert, motiveert en waar we tijdens het evenement bij willen stilstaan.

Heroes for Heroes; Samen Beleven en alles Geven!

Meer informatie en hoe je kunt inschrijven lees je op: www.heroesforheroes.nl[n]