Roparunteam 14 in ’t uur en de Trapke op trappers organiseren de tocht.
Roparunteam 14 in ’t uur en de Trapke op trappers organiseren de tocht. Foto: 14 in ‘t uur

Sportieve mountainbiketocht op zondag 15 januari

BERGEN OP ZOOM - Op zondagmorgen 15 januari wordt in Bergen op Zoom en Woensdrecht de jaarlijkse mountainbiketocht van 14 in ’t uur gehouden.


Het evenement is zeer geliefd onder mountainbikers en trekt elk jaar veel deelnemers. De tocht is uitgezet door mountainbikeliefhebbers van het team en met medewerking van de Trapke Op Trappers. “De samenwerking tussen de fietsvrienden en team 14 in bevalt bij beide partijen zeer goed”, verklaart Lisanne de samenwerking. De Trapke Op Trappers hebben veel ervaring én zijn heel goed in het uitzetten van een uitdagende tocht.

Positieve reacties
“Vorig jaar, maar ook andere jaren, ontvingen we veel positieve reacties na afloop van de tocht”, vertelt Lisanne.  De verzorging tijdens de tocht is heel goed. Fietsers komen bij ons niets te kort”, vult ze aan. Reden genoeg om ook dit jaar weer te kiezen voor de organisatie van de mountainbiketocht. “Het leuke is dat je met sporters iets organiseert voor sporters. Mooier kan het niet”.


Voor ieder wat wils
De toertocht is een tocht die geschikt is voor alle mountainbikers. “Bij het uitzetten van het parcours is rekening gehouden met verschil in prestatieniveaus. De kortste route, die van 35 km, is ook geschikt voor een minder getrainde mountainbiker. De tocht van 45 km is een afstand waarbij een getrainde fietser flink zijn tanden in kan zetten. Deze rit gaat over veel heuvelachtig terrein, singeltracks en dit jaar ook over het nieuwe parcours op de voormalige vuilnisbelt, de Cole du Kragge”, beschrijft Guido een van de organisatoren het parcours. Zelf is hij uiterst tevreden over het parcours. Voor vele mountainbikers een verrassende tocht, waarbij men ook dit jaar weer nieuwe gebieden kan ontdekken.

Deelnemen aan de tocht kan door voorschrijving https://inschrijven.nl/form/2023011551221-nl, via de facebookpagina van 14 in ’t uur of via de MTB websites toerkalenders. Op 15 januari kan aanmelden tussen 08.30 en 10.30 uur, vanaf café Trapke Op Weg naar Wouw 17 in Huijbergen. Deelname kost 7,50 euro bij voorinschrijving, op de dag zelf 8,50 euro. Je krijgt daarvoor een Roparunlot met kans op mooie prijzen. Kom met de familie of met vrienden en fiets mee. Het bijzondere aan deze tocht is dat de opbrengst van de inschrijving in zijn geheel ten goede komt aan het goede doel, namelijk de zorg voor kankerpatiënten.[n]