BadmintonBoZ-spelers Federico (l) en Jeffry.
BadmintonBoZ-spelers Federico (l) en Jeffry. Foto: BadmintonBoZ

BadmintonBoZ oppermachtig in Steenbergen

BERGEN OP ZOOM - In de laatste week van 2022 nam een klein contingent BadmintonBoZ-spelers deel aan het oliebollentoernooi van de badmintonclub in Steenbergen. Badmintonmaatjes Jeffry en Federico zegevierden tussen de oliebollen door samen in het dubbelspel.


Vanuit Badminton Bergen op Zoom gingen verschillende spelers op badmintonsafari naar 't Cromwiel in Steenbergen. Daar organiseerde de lokale club het jaarlijkse oliebollentoernooi voor recreanten en enthousiaste competitiespelers. Met broodjes en verse soep rond het middaguur en volop fruit werd ook goed gezorgd voor de inwendige mens.

De mannendubbelpoule bestond uit vijf koppels die elk tegen elkaar speelden in de ochtend. Jeffry en Federico wonnen al hun vier wedstrijden en kregen slechts één game tegen: hiermee kroonde het olijke duo zich afgetekend tot toernooiwinnaar in de mannendubbel.

Bij de vrouwen gaven vier koppels acte de présence, waaronder BadmintonBoZ team 3 spelers Patricia en Manon (1e prijs) en Chantal samen met gelegenheidspartner Toos (2e prijs). Ook in de vrouwendubbel eiste dus een BadmintonBoZ-koppel de toernooiwinst op.

's Middags werden de gemengddubbels gespeeld. In de A-categorie namen vijf koppels deel, waarvan vier met een BadmintonBoZ-speler: 1e prijs Chantal en Cor, 2e prijs Esther en Christ, 3e prijs Alice en Jeffry en 4e prijs Manon en Frank. Wederom een BadmintonBoZ-speler met de titel op zak.

Op sterkte ingedeeld was er ook een B-categorie met vier koppels, waarvan twee met een BadmintonBoZ-speler: 1e prijs Maddy en Federico en 3e prijs Patricia en Jannik. Jawel, opnieuw een BadmintonBoZ-stempel op de einduitslag.

In het bijzonder Federico (mannendubbel en gemengddubbel B) en Chantal (vrouwendubbel en gemengddubbel A) grossierden in de prijzen. Een zeer behoorlijke opbrengst van een gezellig dagje badminton in het noordelijk gelegen havenstadje.


Competitie start terug op

Na een competitievrije periode van enkele weken wordt het seizoen weer opgepakt in 2023. Op zondag 8 januari spelen team 1, 2 en 4 vanaf 10.00 uur hun wedstrijden in Sportcentrum De Karmel in Bergen op Zoom. Een goed ijkmoment om te zien hoe de atleten van BadmintonBoZ hun feestdagen zijn doorgekomen.

Kennismaken met badminton is heel eenvoudig. Op de website badmintonboz.nl/kennismaken lezen belangstellenden alle handige informatie.[n]