Lady, whippet, 9 jaar
Lady, whippet, 9 jaar Foto: Familie

Speurhonden al een week opzoek naar hond Lady: ‘Zoek alsjeblieft mee’

Door: Sanne Brusselaars Algemeen

BERGEN OP ZOOM/ROOSENDAAL - De 9 jaar jonge Whippet, Lady, is op 31 december geschrokken van het vuurwerk. Ondanks een team aan ongeveer 40 vrijwilligers en het inzetten van speurhonden, is Lady nog steeds niet thuis. 

De knallen van het vuurwerk heeft ervoor gezorgd dat de angstige Lady op 31 december wegvluchtte. Een team van ongeveer 40 vrijwilligers zijn al een week opzoek naar de 9 jaar jonge Whippet. “Helaas is ze nog steeds niet terecht. Ze is een paar keer gespot op de Zoomvlietseweg in Heerle. Ik heb zelf gistermiddag in de stromende regen vier uur op het veld gezeten. Niet bewogen en veel voedsel om me heen, maar ze kwam niet op de geur af. Ze is te schichtig geworden”, vertelt een van de vrijwilligers Netta Dam. 

Er zijn de laatste dagen ontzettend veel flyers gedrukt en het bericht op Facebook is meer dan 700 keer gedeeld. “Iedereen is erg betrokken merken we. We hopen snel op goed nieuws.”

Helpen
Netta Dam vraagt mensen om zelf af en toe eens te kijken op schuilplekken zoals schuren die altijd open staan. Mocht je Lady spotten dan is het belangrijk dat je er vooral niet zelf op af gaat. “Maak alsjeblieft een foto van haar of geef de exacte plek door aan ons. Zo kan er weer een speurhond naar die plek toe.” Daarnaast is het belangrijk dat mensen niet zelf achter Lady aangaan. “Het is altijd goed bedoelt natuurlijk, maar zo jaag je de hond juist weg. Ik wil aan iedereen vragen niet te roepen naar haar en zeker niet met zaklampen te gaan zoeken.”

Het team van vrijwilligers hebben voerderplaatsen en vangkooien geplaatst op verschillende plekken. “Het is nu afwachten wanneer ze weer ergens gezien wordt. Hopelijk is ze snel weer thuis.”

Contactgegevens
Heb je Lady gezien? Neem dan contact op met de eigenaar 06 18 71 41 57, met Team Hondenopsporing Nederland 06 81 48 39 13 of met Netta Dam via 06 52 72 22 12.