Afbeelding
Foto: Randi Everaart

Theatervereniging DoeDeMee speelt 'Het Land van Ooit'

LEPELSTRAAT - Theatervereniging DoeDeMee presenteert "Het Land van Ooit'' de musical. De voorstelling zal plaatsvinden op zaterdag 14 januari in het MFC kloosterhof in Hoogerheide en begint om 20.00 uur. Tot Ooit!

De musical is gedeeltelijk gebaseerd op het voormalige pretpark Het Land van Ooit dat in 2007 helaas failliet ging. Herinneringen werden aan de keukentafel opgehaald en hier werd door het bestuur van de theatervereniging een eigentijds verhaal omheen geschreven. Het is weer een stuk vol nostalgische figuren uit het voormalige pretpark. Luie Lakei, De Gouverneur, Ridder Graniet Sterker Dan Ik Kan Niet, Dame Grandeur de Bourgeoisie, Jean d' Orange, Sap de Aardwortel & Kloontje het Reuzenkind zitten er allemaal weer in. Het verhaal speelt zich dan ook af in 1989 toen het voormalige park zijn deuren opende.


Verhaal

In het verhaal is de Gouverneur ten strijde getrokken en laat hij zijn jongste dochter prinses Wildebras alleen achter in het Roze Kasteel. Hij is zo begaan met het lot van zijn dochter dat hij haar een voorspelling doet. Ooit zal de prinses trouwen met een prins uit een ander magisch land. En zal haar hand vragen op haar 18de verjaardag. Haar gemene tante koningin Lefevre wil haar laten trouwen met Notaris van Hier tot Tierelier. De prinses neemt vervolgens zelf de touwtjes in handen om de voorspelling te bespoedigen en de prins naar Het Land van Ooit te krijgen. Maar heeft het lot misschien iets anders bepaald?


Allereerste productie

Het is de allereerste productie van Theatervereniging DoeDeMee. Voorzitter Nick Werné en secretaris Justin Tielenburg hebben er alle vertrouwen in. Het decor is klaar, de kostuums liggen paraat en de laatste hand wordt gelegd aan de tekst en liedjes.

De poster is naar een ontwerp van grafische ontwerper Randi Everaart. De leden hebben er ontzettend veel zin in om op de planken te staan en dit nostalgische verhaal te gaan vertonen aan het publiek. De voorstelling is al bijna uitverkocht!


Kaartverkoop

Kaarten zijn te bestellen via de website www.theaterdoedemee.nl/tickets wees er snel bij want op=op!

En wie weet....Tot Ooit![n]