Vrijwilligers Stichting Westerlicht ontmoeten elkaar

BERGEN OP ZOOM - Op dinsdag 13 december hebben de vrijwilligers van het in januari 2023 te openen inloopcentrum Tholen, elkaar voor het eerst ontmoet. Aart van Bochove, gepensioneerd oncoloog en tevens voorzitter van de stichting, was deze avond ook aanwezig. Hij gaf uitleg over de doelstellingen van de stichting en haar achtergrond, maar vertelde ook over de brancheorganisatie IPSO (instituut voor psychosociale oncologie) die ons met raad en daad bijstaat.


Stichting Westerlicht Zeeland is een centra voor mensen met kanker, hun naasten en nabestaanden. Op 17 januari 2023 zal in Tholen het eerste inloopcentrum geopend worden door de burgemeester van Tholen. Het centrum maakt gebruik van een ruimte in Kunstcentrum Art-Co, te vinden aan de Kerkstraat 19 te Tholen. Vanaf 10 januari is het inloopcentrum iedere dinsdag vrij geopend van 13.30-16.30 uur.

Maar ook lotgenotencontact is iets waar de stichting naar streeft. Er zijn inmiddels een zestal vrijwilligers, die aanwezig zullen zijn tijdens de inloopmiddagen. Ze volgen nog een training, zodat ze precies weten hoe zij eenieder kunnen ontvangen en opvangen. De vrijwilligers zijn divers en hebben allen hun eigen redenen om zich in te zetten voor mensen met kanker. Want omgaan met kanker, dat hoef je niet alleen te doen.

Om de openingstijden van het inloopcentrum in de toekomst te kunnen uitbreiden, is de stichting voor Tholen nog hard op zoek naar vrijwilligers. Dus kun je goed luisteren zonder oordelen, vind je het leuk om verschillende activiteiten mee te organiseren en wil je graag ondersteuning bieden door te luisteren, neem dan contact op met Werner Buurma, penningmeester Stichting Westerlicht Zeeland, buurma5@xs4all.nl.[n]